Junqueras i Romeva interpel·len els líders europeus

Junqueras ha traslladat als líders ecologistes la necessitat d'aprovar una llei d'amnistia que "posi punt final a la repressió i la persecució que pateixen milers de persones"

El líder d’ERC i vicepresident legítim del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller legítim Raül Romeva han traslladat aquest divendres als líders europeus la necessitat d’aprovar una llei d’amnistia per alliberar els líders independentistes empresonats i “posar fi a la repressió” de l’Estat espanyol.

Publicitat

S’ha produït després d’una trobada telemàtica aquest divendres amb el copresident del grup Verds/ALE al Parlament Europeu, Philippe Lamberts, en la qual han analitzat “l’actual situació política a Catalunya, Espanya i Europa”, segons un comunicat d’ERC que ha recollit Europa Press.

Durant la videoconferència, Junqueras ha traslladat als líders ecologistes la necessitat d’aprovar una llei d’amnistia que “posi punt final a la repressió i la persecució que pateixen milers de persones”.

Per ell, els indults són solucions individuals però que a parer seu no solucionen el problema col·lectiu que hi ha, i ha apostat per trobar una solució que “retorni a la política allò que és essencialment un problema polític: i això només ho permet la llei d’amnistia”.

De la seva banda, Romeva ha volgut comentar l’informe de la Comissió de Salut de l’Estat de Dret a la Unió Europea, en el qual es posa en relleu la necessitat de renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la relació de dependència que existeix entre la Fiscalia General i el Govern central, i els reiterats avisos del Consell d’Europa sobre “una politització del poder judicial”.

I assegura que es tracta d’un problema que es vol obviar: “Que avui hi hagi presos polítics, exiliats i centenars de persones perseguides per expressar la seva opinió o per dissentir políticament és conseqüència del que aquest informe assenyala i Europa n’ha de ser conscient”.

La carta

Els copresidents del grup Verds/ALE al Parlament Europeu Philippe Lamberts i Ska Keller, després de la trobada telemàtica aquest divendres amb Junqueras i Romeva, han enviat una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en la qual li demanen solucions polítiques i la llibertat dels líders independentistes empresonats per l’1-O.

En la carta els líders ecologistes demanen a Pedro Sánchez accelerar com més aviat possible l’articulació d’opcions disponibles per impulsar “una solució política que permeti als líders empresonats recuperar la seva llibertat, una mesura que s’ha tornat més urgent encara després de la decisió judicial de suspendre el seu tercer grau”.

I han volgut recordar-li en aquest sentit la recent recomanació de la Comissària de Dret Humans de les Nacions Unides, Michèle Bachelet, sobre la necessitat de “garantir la protecció de la salut de les persones empresonades durant la pandèmia, a través de la seva posada en llibertat en la mesura en què això sigui possible”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Calvo avisa que intentarà sumar Cs als pressupostos “fins a l’últim minut”

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha celebrat el suport d'ERC, PNB i EH Bildu als pressupostos generals de l'Estat, però ha...

Aragonès defensa el pacte dels PGE “per responsabilitat”

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres que han arribat a un pacte amb el Govern...

Les institucions apel·len els homes per denunciar i combatre la violència masclista

Les institucions han apel·lat aquest dimecres els homes perquè denunciïn i combatin la violència masclista que observin o coneguin en altres homes, com amics...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca