Junqueras i Romeva interpel·len els líders europeus

Junqueras ha traslladat als líders ecologistes la necessitat d'aprovar una llei d'amnistia que "posi punt final a la repressió i la persecució que pateixen milers de persones"

Publicitat

El líder d’ERC i vicepresident legítim del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller legítim Raül Romeva han traslladat aquest divendres als líders europeus la necessitat d’aprovar una llei d’amnistia per alliberar els líders independentistes empresonats i “posar fi a la repressió” de l’Estat espanyol.

S’ha produït després d’una trobada telemàtica aquest divendres amb el copresident del grup Verds/ALE al Parlament Europeu, Philippe Lamberts, en la qual han analitzat “l’actual situació política a Catalunya, Espanya i Europa”, segons un comunicat d’ERC que ha recollit Europa Press.

Durant la videoconferència, Junqueras ha traslladat als líders ecologistes la necessitat d’aprovar una llei d’amnistia que “posi punt final a la repressió i la persecució que pateixen milers de persones”.

Per ell, els indults són solucions individuals però que a parer seu no solucionen el problema col·lectiu que hi ha, i ha apostat per trobar una solució que “retorni a la política allò que és essencialment un problema polític: i això només ho permet la llei d’amnistia”.

Publicitat

De la seva banda, Romeva ha volgut comentar l’informe de la Comissió de Salut de l’Estat de Dret a la Unió Europea, en el qual es posa en relleu la necessitat de renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la relació de dependència que existeix entre la Fiscalia General i el Govern central, i els reiterats avisos del Consell d’Europa sobre “una politització del poder judicial”.

I assegura que es tracta d’un problema que es vol obviar: “Que avui hi hagi presos polítics, exiliats i centenars de persones perseguides per expressar la seva opinió o per dissentir políticament és conseqüència del que aquest informe assenyala i Europa n’ha de ser conscient”.

La carta

Els copresidents del grup Verds/ALE al Parlament Europeu Philippe Lamberts i Ska Keller, després de la trobada telemàtica aquest divendres amb Junqueras i Romeva, han enviat una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en la qual li demanen solucions polítiques i la llibertat dels líders independentistes empresonats per l’1-O.

En la carta els líders ecologistes demanen a Pedro Sánchez accelerar com més aviat possible l’articulació d’opcions disponibles per impulsar “una solució política que permeti als líders empresonats recuperar la seva llibertat, una mesura que s’ha tornat més urgent encara després de la decisió judicial de suspendre el seu tercer grau”.

I han volgut recordar-li en aquest sentit la recent recomanació de la Comissària de Dret Humans de les Nacions Unides, Michèle Bachelet, sobre la necessitat de “garantir la protecció de la salut de les persones empresonades durant la pandèmia, a través de la seva posada en llibertat en la mesura en què això sigui possible”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca