El Festival de Sitges tindrà un aforament inferior al 70% a les sales en una edició híbrida entre presencial i en línia

Preveu vendre entre 15.000 i 20.000 entrades menys en una edició marcada per la pandèmia

Publicitat

La 53a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya tindrà un aforament inferior al 70% a les sales per tal d’agilitzar les entrades i sortides i evitar aglomeracions tot i que podia arribar a omplir fins a un 80% de les butaques, segons la normativa per prevenir contagis de la covid-19. Aquesta serà una edició híbrida, que barrejarà les projeccions i activitats presencials i en línia. Tot i que l’organització preveu vendre entre 15.000 i 20.000 entrades menys que a les anteriors edicions, el ritme de compra d’entrades va a bon ritme. De fet, segon el director artístic del festival, Ángel Sala, moltes entrades de les projeccions previstes pel cap de setmana “s’han esgotat en poc temps”.

Sala ha assegurat que aquesta edició seguirà amb “la normalitat de sempre, que és la imaginació, l’animació, la ciència-ficció, el terror i el fantàstic” i ha destacat que “més que mai ens ha mantingut vius i presents en aquesta situació de ciència-ficció real”. “La ficció ens ajuda a entendre els nous temps i és un punt de reflexió per la realitat”, ha reflexionat.

El director artístic del festival diu que aquesta edició ha estat un repte per l’organització, ja que ha hagut de tirar endavant una “programació complicada de seleccionar”, amb prop d’un miler de títols dels quals 250 es podran veure a l’Auditori Melià i als cinemes Retiro, Prado, Brigadoon i Sala Tramuntana i 155 a la sala virtual, dissenyada per la plataforma FestivalScope-Shift72 i que serà accessible a partir del 5 d’octubre. Sala ha volgut destacar que en aquesta 53a edició tindran molta importància les produccions catalanes. Concretament se n’hi presentaran deu i moltes d’elles són “estrenes mundials” com ‘La vampira de Barcelona’ de Lluís Danés o ‘Malnazidos’, una cinta de zombis emmarcada en la Guerra Civil espanyola dirigida per Javier Ruiz Caldera i Alberto del Toro.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha subratllat que aquest serà un festival “molt segur” i ha destacat que “Sitges és una de les millors finestres de Catalunya al món”. “Ens posiciona com a país”, ha afirmat. En el mateix sentit s’ha expressat l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que ha reconegut que “serà un festival completament diferent amb un format híbrid, totalment adaptat a les mesures sanitàries exigides”. Amb tot ha defensat que “és important que se celebri pels milers de fans i d’espectadors que tenim cada any i també per demostrar que la cultura és una forma d’expressió molt necessària”. “La cultura també ens alimenta”, ha conclòs.

Publicitat

En ser preguntada per l’impacte econòmic que aquesta edició tindrà a la ciutat de Sitges, l’alcaldessa ha dit que enguany “és previsible que sigui inferior” però ha assegurat que per ells “és molt important l’impacte mediàtic”.

La consellera de Cultura ha volgut recordar el “moment difícil” que viu el país perquè “aquesta setmana s’ha inhabilitat al President de la Generalitat. “Encara tinc molt present quan el 2014 la catifa vermella de Sitges es va convertir en una catifa groga en suport al dret a decidir”, ha volgut recordar.

Per la seva banda, la directora de la Fundació- Festival Internacional de Cinema de Catalunya, Mònica Garcia Massaguer, ha explicat que, tot i que tenen permès omplir un 80% de les sales, l’organització ha optat per tenir un aforament inferior al 70%. Concretament, a l’Auditori Melià només s’ompliran un 66% de les butaques, es farà un esforç de desinfecció i les entrades seran numerades. De fet, un dels objectius de l’organització d’enguany és mostrar que el festival es pot fer amb seguretat tot i la situació de pandèmia.

Pel que fa a la venda anticipada d’entrades, el director artístic ha dit que “va a bon ritme”, especialment la dels caps de setmana amb “moltes sessions que estaran esgotades en molt poc temps, mentre que la dels dies laborables va més lenta”. “És la lògica dels altres anys i una cosa que ja s’esperava”, ha dit tot assegurant que esperen vendre forces entrades a “última hora”.

En aquesta edició s’ha suprimit la tradicional ‘Zombie Walk’. Els organitzadors esperen poder tornar-la a fer en l’edició de l’any que ve.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca