El Govern defensa el mandat de l’1-O tot i no executar-lo

L'executiu en funcions referma l'aposta per l'autodeterminació i l'amnistia en el tercer aniversari del referèndum

El Govern proclama que el mandat de l’1-O continua vigent i que els obliga, en una declaració amb motiu del tercer aniversari del referèndum. No fer-ho, afegeix l’escrit, seria “assumir que la repressió ha vençut les urnes”. L’executiu en funcions referma la seva aposta per l’amnistia i l’autodeterminació i es dirigeix a l’estat espanyol per reclamar-li que posi sobre la taula una proposta. “És una exigència democràtica que l’estat espanyol torni al terreny de la política i la negociació i abandoni la judicialització i la repressió”, afegeix la declaració. Finalment, el Govern conclou que Catalunya és capaç de fer possible l’impossible.

Publicitat

A la declaració ‘Davant la judicialització, Política i Democràcia’, el Govern apunta que davant la “repressió” cal més “fermesa en les conviccions”, “política” i “més democràcia”. Una vegada més tornen a reclamar l’amnistia i l’autodeterminació i emplacen el govern espanyol a abandonar la posició de “bloqueig” i “judicialització” i explicar la seva proposta per a Catalunya. “A dia d’avui sabem que la seva proposta és inexistent i nul·la”, lamenta l’executiu català.

“El nostre compromís és fer de Catalunya una República al servei de tota la ciutadania perquè aquesta visqui millor. Per això el futur passa per l’amnistia i l’autodeterminació”, insisteix el text de la declaració. Però el Consell Executiu també alerta que per encarar el futur primer cal superar la crisi de la covid-19.

Tres anys després de l’1-O, el Govern lamenta que davant la “llibertat” i “maduresa democràtica” que representen les urnes, l’Estat hagi respost “sistemàticament” amb “repressió” i “judicialització”. Han criticat que aquesta “judicialització” no s’aturi i que hagi arribat a l”‘extrem” d’inhabilitar “injustament” a Quim Torra. “Un autèntic atac al Govern i al Parlament. Un atac a les institucions on resideix la sobirania del poble de Catalunya”, destaquen.

“Per això no ens resignem i, ben al contrari, proclamem que el mandat del referèndum de l’1 d’octubre continua vigent i ens obliga, perquè no fer-ho seria assumir que la repressió i la involució han vençut les urnes”, conclou la declaració.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca