El Govern defensa el mandat de l’1-O tot i no executar-lo

L'executiu en funcions referma l'aposta per l'autodeterminació i l'amnistia en el tercer aniversari del referèndum

El Govern proclama que el mandat de l’1-O continua vigent i que els obliga, en una declaració amb motiu del tercer aniversari del referèndum. No fer-ho, afegeix l’escrit, seria “assumir que la repressió ha vençut les urnes”. L’executiu en funcions referma la seva aposta per l’amnistia i l’autodeterminació i es dirigeix a l’estat espanyol per reclamar-li que posi sobre la taula una proposta. “És una exigència democràtica que l’estat espanyol torni al terreny de la política i la negociació i abandoni la judicialització i la repressió”, afegeix la declaració. Finalment, el Govern conclou que Catalunya és capaç de fer possible l’impossible.

A la declaració ‘Davant la judicialització, Política i Democràcia’, el Govern apunta que davant la “repressió” cal més “fermesa en les conviccions”, “política” i “més democràcia”. Una vegada més tornen a reclamar l’amnistia i l’autodeterminació i emplacen el govern espanyol a abandonar la posició de “bloqueig” i “judicialització” i explicar la seva proposta per a Catalunya. “A dia d’avui sabem que la seva proposta és inexistent i nul·la”, lamenta l’executiu català.

Publicitat

“El nostre compromís és fer de Catalunya una República al servei de tota la ciutadania perquè aquesta visqui millor. Per això el futur passa per l’amnistia i l’autodeterminació”, insisteix el text de la declaració. Però el Consell Executiu també alerta que per encarar el futur primer cal superar la crisi de la covid-19.

Tres anys després de l’1-O, el Govern lamenta que davant la “llibertat” i “maduresa democràtica” que representen les urnes, l’Estat hagi respost “sistemàticament” amb “repressió” i “judicialització”. Han criticat que aquesta “judicialització” no s’aturi i que hagi arribat a l”‘extrem” d’inhabilitar “injustament” a Quim Torra. “Un autèntic atac al Govern i al Parlament. Un atac a les institucions on resideix la sobirania del poble de Catalunya”, destaquen.

“Per això no ens resignem i, ben al contrari, proclamem que el mandat del referèndum de l’1 d’octubre continua vigent i ens obliga, perquè no fer-ho seria assumir que la repressió i la involució han vençut les urnes”, conclou la declaració.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Millo acusa Trapero de ser un giracamises

El delegat del govern espanyol a Catalunya durant l'1-O, Enric Millo, ha considerat després de l'absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que...

L’Audiència Nacional assegura que els Mossos no van col·laborar amb l’1-O “ni per omissió”

La sentència que absol el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i els dos exalts càrrecs de la Conselleria d'Interior...

La Cambra anuncia que l'”escenari més negatiu es confirma”

La Cambra de Comerç de Barcelona ha actualitzat a la baixa les previsions econòmiques després de l'inici de la segona onada i les restriccions...

Prohibit utilitzar el català en les comunicacions de València amb Catalunya i les Balears

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat els incidents de nul·litat de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana i el sindicat STEPV-Iv contra la resolució de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca