La repressió policial de l’1-O arriba a l’ONU i el Consell d’Europa

Mauri afirma que les càrregues de l'1-O han suposat "un punt de no retorn"

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha anunciat que l’entitat ha portat davant l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i del Consell d’Europa la “violència policial i la seva impunitat” perquè s’investiguin les càrregues policials durant l’1-O.

Publicitat

“Els poders de l’Estat obstaculitzen la investigació per portar davant els tribunals els responsables de la violència policial de l’1-O i, un cop més, l’Estat blinda la corrupció”, ha dit Mauri aquest dimecres en la presentació de la campanya sobre les càrregues de l’1-O, en què també ha intervingut l’advocat internacional de Jordi Cuixart, Olivier Peter.

Mauri ha instat els organismes internacionals a “complir les seves obligacions perquè investiguin la violència policial durant l’1-O”, que abraça des del cap de l’Estat, el rei Felip VI, fins l’últim dels policies que va agredir algun manifestant, en les seves paraules.

Ha explicat que pretenen posar en ‘escac’ a nivell estatal i internacional els valors antidemocràtics, segons ell, del poder judicial espanyol, que “en alguns casos va molt de pressa, i en d’altres, que afecten la monarquia, s’ho pren amb més calma”.

Per Mauri, les càrregues de l’1-O han suposat “un punt de no retorn” per a la justícia i la seguretat, perquè com a resultat de les intervencions policials d’aquell dia, unes 990 persones van haver de rebre atenció mèdica del Servei Català de la Salut, ha puntualitzat.

També ha anunciat que Òmniun ha estat acceptada com a acusació popular en el Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona en la causa d’investigació per la “brutalitat policial” als col·legis catalans durant l’1-O.

Advocat Oliver Peter

Per l’advocat internacional Olivier Peter, és evident la manca d’investigació policial i ha reclamat que s’engegui una investigació eficaç i efectiva, tal com detalla el Conveni Europeu de Drets Humans i el Conveni de les Nacions Unides en cas que hi hagi violència “excessiva” del funcionariat.

A més, Peter ha defensat que s’ha de garantir una “reparació” a les víctimes través del reconeixement dels fets, una indemnització i garanties de no repetició, en les seves paraules.

En l’informe d’Òmnium ‘1.000 ferits – 0 condemnats’, que ha consultat Europa Press, l’entitat reclama que se suspengui els agents “armats sospitosos d’haver comès o tolerat tractes inhumans i degradants” durant l’1-O, a més que es cancel·lin les medalles, bonificacions i ascensos professionals derivats de les intervencions d’aquell dia.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca