Eleccions catalanes: un plebiscit per voluntat popular

"Que el proper Parlament que sorgeixi de les urnes sigui fidel al mandat: O monarquia espanyola o república catalana"

Publicitat

L’expresident de la Generaltiat, Quim Torra, ha posat en mans dels catalans l’èxit del projecte independentista i ha assegurat que cal que els ciutadans converteixin les properes eleccions catalanes en un plebiscit del mandat de l’1-O.

Així ho ha dit en la seva compareixença en el ple del Parlament específic sobre la seva inhabilitació, que ha començat amb una ovació dels diputats independentistes, que quan Torra ha entrat a l’hemicicle s’han posat dempeus i l’han aplaudit durant gairebé un minut.

Torra ha defensat que la “voluntat de ruptura democràtica és l’única manera d’independitzar-se”, per la qual cosa ha insistit en la importància de la propera cita electoral.

“Tenim unes eleccions per davant per demostrar-ho. De nosaltres i de tots els catalans depèn que sigui un plebiscit de ratificació del mandat de l’1-O o que sigui una altra cosa”, ha afegit.

Publicitat

Ha retret a l’Estat que els tres últims presidents catalans –Artur Mas, Carles Puigdemont i ell mateix– hagin estat “apartats o inhabilitats per defensar el que diuen les urnes”.

I s’ha adreçat als diputats de l’hemicicle: “Que el proper Parlament que sorgeixi de les urnes sigui fidel al mandat: O monarquia espanyola o república catalana”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca