El Govern reivindica que no té president

Aragonès i Budó garanteixen que l'executiu "avançarà" amb la lluita contra la pandèmia i cap a la república

Publicitat

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha reivindicat que després de la inhabilitació de Quim Torra “no hi ha president” a Catalunya. Durant una intervenció al ple específic sobre el cessament del fins ara cap del Govern, Aragonès ha recordat que els presidents de la Generalitat els escull el Parlament i que l’executiu en funcions actual no “normalitzarà la situació” sorgida amb la decisió del Tribunal Suprem (TS). Així, el republicà ha afirmat que el Govern seguirà “fent feina” treballant per afrontar les conseqüències de la pandèmia i amb assumptes “ordinaris”. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit que el Govern “persistirà” i “avançarà” i ha apel·lat a la confrontació “intel·ligent”.

En la mateixa línia que Aragonès, Budó ha assegurat que no es pot “normalitzar” la situació política actual i ha criticat que la “repressió” continuï. Ha criticat que l’Estat hagi vulnerat “tots els drets democràtics fonamentals”.

Budó ha recordat que des de l’exili s’estan posant els “fonaments” per guanyar la lluita dels “nostres drets i llibertats”. Per això, ha demanat persistir per generar “punts d’inflexió” com a les properes eleccions.

La portaveu del Govern ha recordat les paraules de Torra i ha dit que caldrà escollir entre democràcia o repressió, monarquia o república catalana. També ha reclamat una llei d’amnistia com a part de la “solució” al conflicte polític.

Publicitat

Finalment Budó ha agraït la feina feta per Torra i li ha recordat que “som el teu Govern”. “Seguirem lluitant per la vida dels ciutadans del país. Prendrem les decisions que calgui. Explicarem de manera transparent la situació que ens trobem”, ha apuntat.
“Ha estat un honor ser consellera del teu Govern”, ha afegit.

Per la seva banda, Aragonès ha lamentat la situació de “repressió” que pateix Catalunya. “Volem un país normal per a tota la ciutadania. El marc de l’Estat no és possible, només és possible un país independent”, ha sostingut.

Després de manifestar suport a Quim Torra, ha lamentat que hagi rebut “atacs” durant els anys de presidència. Ha reconegut que la legislatura no ha estat fàcil i ha aplaudit la tasca feta per Torra amb la covid-19.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca