Rufián defensa mantenir la taula de diàleg

"Tothom sap que l'aposta d'ERC contra l'enèsima agressió judicial era la política, que la millor manera de respondre que té la gent políticament en democràcia són les urnes, però això és el passat"

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha apostat aquest dimarts per mantenir oberta la taula de diàleg per resoldre el conflicte polític a Catalunya, i ha instat JxCat a assistir-hi amb una posició comuna de tot l’independentisme després de la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat.

Publicitat

En aquest context, ha posat en valor l’acord que han assolit ERC i JxCat sobre el marc d’actuació després de la inhabilitació de Torra. “Ens felicitem per aquest acord dins de la ràbia i la indignació”, ha dit el portaveu d’ERC en una compareixença de premsa al Congrés.

Rufián ha al·legat que, després de l'”agressió judicial” contra Torra i dos activistes independentistes més, “no és un dia per parlar de res més” per evitar contestar si la inhabilitació de l’expresident influirà en la negociació amb el Govern espanyol dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) o si dificultarà la taula de diàleg.

Això sí, ha aprofitat per subratllar que l’independentisme ha d’anar a aquest fòrum amb una posició consensuada. “No tindria cap sentit que hi anéssim amb posicions diferents”, ha advertit, donant per fet que la taula bilateral ha de continuar viva perquè “els adversaris” han de “parlar” tot i que sigui enmig d’una “guerra” com la que, a parer seu, ha declarat el poder judicial no només a l’independentisme sinó també a una part del Govern central.

Segons ell, després de la inhabilitació de Torra, el “present i futur és l’acord i el consens dins de l’independentisme”, al qual també ha cridat a sumar-hi els comuns.

“Tothom sap que l’aposta d’ERC contra l’enèsima agressió judicial era la política, que la millor manera de respondre que té la gent políticament en democràcia són les urnes, però això és el passat”, ha assegurat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca