Guerra oberta entre Podemos i Lesmes

"Es parapeten en el rei, instrumentalitzen el rei per distreure l'atenció i que no ens fixem en el seu comportament"

Unides Podem ha acusat la dreta, i especialment el PP, de “parapetar-se” darrere del rei Felip VI i “posar el focus” en les crítiques del vicepresident, Pablo Iglesias, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, per “desviar l’atenció” sobre el “segrest” del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

El president del Grup Parlamentari Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha assenyalat que el que “realment és important” és què passarà dimecres amb la designació del CGPJ dels nous càrrecs de la cúpula judicial, renovació que està bloquejada, a parer seu, per l’actitud que manté el PP.

Publicitat

Asens ha incidit en unes declaracions a TVE, que ha recollit Europa Press, que el president del CGPJ, Carlos Lesmes, ocupa de manera “il·legítima” el càrrec i “impedeix” la renovació de l’òrgan de govern dels jutges, amb “el consentiment i suport” dels populars.

Precisament el PSOE, Unides Podem i les forces parlamentàries que van facilitar la investidura de Pedro Sánchez, a més de JxCat, van exigir diumenge la col·laboració de la resta dels grups parlamentaris per complir el mandat legal de renovar la composició de les institucions.

Quant a l’absència de Felip VI en l’acte de lliurament de despatxos als nous jutges i que el monarca comuniqués a Lesmes que li hauria agradat assistir-hi, el dirigent d’En Comú Podem ha assenyalat que la dreta posa el focus en les declaracions d’Iglesias i Garzón perquè la societat “oblidi” la situació del CGPJ.

“Es parapeten en el rei, instrumentalitzen el rei per distreure l’atenció i que no ens fixem en el seu comportament”, ha resolt.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

La Guardia Civil “reflexionarà” després de l’absolució de Trapero

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que la Guàrdia Civil "farà les seves reflexions internes" després de la sentència...

Millo acusa Trapero de ser un giracamises

El delegat del govern espanyol a Catalunya durant l'1-O, Enric Millo, ha considerat després de l'absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que...

L’Audiència Nacional assegura que els Mossos no van col·laborar amb l’1-O “ni per omissió”

La sentència que absol el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i els dos exalts càrrecs de la Conselleria d'Interior...

La Cambra anuncia que l'”escenari més negatiu es confirma”

La Cambra de Comerç de Barcelona ha actualitzat a la baixa les previsions econòmiques després de l'inici de la segona onada i les restriccions...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca