Guerra oberta entre Podemos i Lesmes

"Es parapeten en el rei, instrumentalitzen el rei per distreure l'atenció i que no ens fixem en el seu comportament"

Unides Podem ha acusat la dreta, i especialment el PP, de “parapetar-se” darrere del rei Felip VI i “posar el focus” en les crítiques del vicepresident, Pablo Iglesias, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, per “desviar l’atenció” sobre el “segrest” del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Publicitat

El president del Grup Parlamentari Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha assenyalat que el que “realment és important” és què passarà dimecres amb la designació del CGPJ dels nous càrrecs de la cúpula judicial, renovació que està bloquejada, a parer seu, per l’actitud que manté el PP.

Asens ha incidit en unes declaracions a TVE, que ha recollit Europa Press, que el president del CGPJ, Carlos Lesmes, ocupa de manera “il·legítima” el càrrec i “impedeix” la renovació de l’òrgan de govern dels jutges, amb “el consentiment i suport” dels populars.

Precisament el PSOE, Unides Podem i les forces parlamentàries que van facilitar la investidura de Pedro Sánchez, a més de JxCat, van exigir diumenge la col·laboració de la resta dels grups parlamentaris per complir el mandat legal de renovar la composició de les institucions.

Quant a l’absència de Felip VI en l’acte de lliurament de despatxos als nous jutges i que el monarca comuniqués a Lesmes que li hauria agradat assistir-hi, el dirigent d’En Comú Podem ha assenyalat que la dreta posa el focus en les declaracions d’Iglesias i Garzón perquè la societat “oblidi” la situació del CGPJ.

“Es parapeten en el rei, instrumentalitzen el rei per distreure l’atenció i que no ens fixem en el seu comportament”, ha resolt.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca