Guerra oberta entre Podemos i Lesmes

"Es parapeten en el rei, instrumentalitzen el rei per distreure l'atenció i que no ens fixem en el seu comportament"

Publicitat

Unides Podem ha acusat la dreta, i especialment el PP, de “parapetar-se” darrere del rei Felip VI i “posar el focus” en les crítiques del vicepresident, Pablo Iglesias, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, per “desviar l’atenció” sobre el “segrest” del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

El president del Grup Parlamentari Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha assenyalat que el que “realment és important” és què passarà dimecres amb la designació del CGPJ dels nous càrrecs de la cúpula judicial, renovació que està bloquejada, a parer seu, per l’actitud que manté el PP.

Asens ha incidit en unes declaracions a TVE, que ha recollit Europa Press, que el president del CGPJ, Carlos Lesmes, ocupa de manera “il·legítima” el càrrec i “impedeix” la renovació de l’òrgan de govern dels jutges, amb “el consentiment i suport” dels populars.

Precisament el PSOE, Unides Podem i les forces parlamentàries que van facilitar la investidura de Pedro Sánchez, a més de JxCat, van exigir diumenge la col·laboració de la resta dels grups parlamentaris per complir el mandat legal de renovar la composició de les institucions.

Publicitat

Quant a l’absència de Felip VI en l’acte de lliurament de despatxos als nous jutges i que el monarca comuniqués a Lesmes que li hauria agradat assistir-hi, el dirigent d’En Comú Podem ha assenyalat que la dreta posa el focus en les declaracions d’Iglesias i Garzón perquè la societat “oblidi” la situació del CGPJ.

“Es parapeten en el rei, instrumentalitzen el rei per distreure l’atenció i que no ens fixem en el seu comportament”, ha resolt.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca