Felip VI no va anar a Barcelona per temor a la proximitat de l’1 d’octubre

"Si es podia fer uns dies després... Per què havíem de generar tensió?"

Publicitat

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha admès aquest dilluns que el rei Felip VI no va assistir divendres al lliurament de despatxos als nous jutges a Barcelona per la proximitat de l’1 d’octubre -el tercer aniversari del referèndum- i per la imminent sentència sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

En una entrevista a ‘Las mañanas de RNE’ que ha recollit Europa Press, Campo ha reconegut que l’executiu central no tan sols pretenia vetllar per la seguretat” del monarca, sinó que a més tenia la intenció de “vetllar per la convivència” a Catalunya.

És per això, ha continuat el titular de Justícia, que el Govern espanyol va instar el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, a posposar la celebració de l’acte. “Si es podia fer uns dies després… Per què havíem de generar tensió?”, s’ha preguntat, després d’assegurar que Lesmes va rebutjar l’ajornament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca