Felip VI no va anar a Barcelona per temor a la proximitat de l’1 d’octubre

"Si es podia fer uns dies després... Per què havíem de generar tensió?"

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha admès aquest dilluns que el rei Felip VI no va assistir divendres al lliurament de despatxos als nous jutges a Barcelona per la proximitat de l’1 d’octubre -el tercer aniversari del referèndum- i per la imminent sentència sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

En una entrevista a ‘Las mañanas de RNE’ que ha recollit Europa Press, Campo ha reconegut que l’executiu central no tan sols pretenia vetllar per la seguretat” del monarca, sinó que a més tenia la intenció de “vetllar per la convivència” a Catalunya.

Publicitat

És per això, ha continuat el titular de Justícia, que el Govern espanyol va instar el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, a posposar la celebració de l’acte. “Si es podia fer uns dies després… Per què havíem de generar tensió?”, s’ha preguntat, després d’assegurar que Lesmes va rebutjar l’ajornament.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

La Guardia Civil “reflexionarà” després de l’absolució de Trapero

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que la Guàrdia Civil "farà les seves reflexions internes" després de la sentència...

Millo acusa Trapero de ser un giracamises

El delegat del govern espanyol a Catalunya durant l'1-O, Enric Millo, ha considerat després de l'absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que...

L’Audiència Nacional assegura que els Mossos no van col·laborar amb l’1-O “ni per omissió”

La sentència que absol el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i els dos exalts càrrecs de la Conselleria d'Interior...

La Cambra anuncia que l'”escenari més negatiu es confirma”

La Cambra de Comerç de Barcelona ha actualitzat a la baixa les previsions econòmiques després de l'inici de la segona onada i les restriccions...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca