Pascal vol ser presidenta de Catalunya

Assegura que el PNC anirà en solitari a les eleccions i que té la intenció de ser la candidata

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha afirmat que la formació anirà en solitari a les eleccions i que té la intenció de ser la candidata. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, ha valorat que la Generalitat està “debilitada” per la “disputa entre ERC i JxCAT” i dins de Junts i creu que encara hi ha temps perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, convoqui ell les eleccions. Pascal ha afirmat que la tramitació dels indults i la modificació del tipus penal de la sedició “van en la bona direcció” i ha expressat que aposten per l’amnistia, tot i que ha apuntat que no estan “en condicions de rebutjar res”.

El PNC ha iniciat el procés per tal d’escollir els candidats en les quatre demarcacions i Pascal ha comunicat a l’executiva la seva intenció de presentar-se.

Publicitat

Sobre les línies programàtiques, ha explicat que el seu horitzó és un referèndum acordat però ha afegit que mentre no sigui possible hi ha “l’obligació d’atendre els problemes de la ciutadania”. Per aconseguir-ho, ha afirmat que cal “refer” la confiança per a una relació bilateral amb l’Estat i “ser exigents”.

Pascal ha apuntat que la línia política de l’expresident Carles Puigdemont es la “confrontació”, mentre que ERC “no renuncia a cap instrument per aconseguir la independència”. Sobre el PDECat ha assegurat que és “una etapa passada i tancada”. La secretària general ha afirmat que cal un “reenfoc del procés” i ha afegit que ni entraran ni donaran suport a un govern “que no tingui molt clar que la frontera és la unilateralitat i la desobediència”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

La Guardia Civil “reflexionarà” després de l’absolució de Trapero

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que la Guàrdia Civil "farà les seves reflexions internes" després de la sentència...

Millo acusa Trapero de ser un giracamises

El delegat del govern espanyol a Catalunya durant l'1-O, Enric Millo, ha considerat després de l'absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que...

L’Audiència Nacional assegura que els Mossos no van col·laborar amb l’1-O “ni per omissió”

La sentència que absol el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i els dos exalts càrrecs de la Conselleria d'Interior...

La Cambra anuncia que l'”escenari més negatiu es confirma”

La Cambra de Comerç de Barcelona ha actualitzat a la baixa les previsions econòmiques després de l'inici de la segona onada i les restriccions...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca