Els Mossos activen la màxima alerta per aldarulls contra una possible inhabilitació de Torra

El gabinet de coordinació del Pla Operatiu Minerva dels Mossos d’Esquadra per contenir els aldarulls arran de la sentència als líders de l’1-O, ha activat la “màxima alerta” per possibles protestes contra l’eventual inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, segons un comunicat intern que ha consultat Europa Press.

Publicitat

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, va comunicar dijous a la Brigada Mòbil (Brimo) i a les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) que es poden activar en qualsevol moment, sobre la base d’uns informes d’amenaces de la Comissaria General d’Informació, segons publica ‘El Periódico’.

Aquestes mesures impliquen que el cap del dispositiu pot introduir canvis en la planificació diària, i que tots els agents antiavalots estiguin localitzables “per maximitzar i garantir la capacitat de resposta” fins a nova ordre.

L’activació del grau de màxima alerta es deu a les protestes que es poden produir quan es conegui la sentència del Suprem sobre Torra, en cas que “es configurin escenaris d’ordre públic de la màxima complexitat durant diversos dies”.

La policia catalana planificarà i farà una cobertura de punts d’interès policial i d’actes i mobilitzacions en funció de les situacions que es configurin.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca