El TSJC avala limitar les reunions socials a sis persones a Catalunya

La sala aprova aquesta restricció excepte en les activitats docents, laborals, de culte, actes religiosos, serveis religiosos, transport públic, dret de manifestació i activitats amb protocol sectorial com culturals i esportives

Publicitat

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat la proposta del Govern de limitar a sis persones les reunions públiques i privades a Catalunya, ha informat aquest divendres el TSJC.

La sala aprova aquesta restricció excepte en les activitats docents, laborals, de culte, actes religiosos, serveis religiosos, transport públic, dret de manifestació i activitats amb protocol sectorial com culturals i esportives.

El Comitè de Direcció del Procicat va aprovar dimecres la proposta de les conselleries de Salut i d’Interior de la Generalitat de limitar les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones a tot Catalunya i no pas a deu com fins ara, que el TSJC estava pendent de ratificar.

Segons la interlocutòria que ha consultat Europa Press, la proposta del Govern es justifica en un informe del director de l’Agència Catalana de la Salut, que constata que l’àmbit en el qual s’ha produït un nombre de brots i casos superior de covid-19 continua sent el familiar i social, amb un 61,6% dels brots actius i més d’un 50% dels casos.

Publicitat

Pel TSJC, el Govern explica “raonadament” la necessitat d’aquesta restricció, ajusta les activitats a les quals s’aplica, com també l’àmbit territorial, i en limita la durada màxima, en principi a 15 dies, la qual cosa ho justifica.

A més, el TSJC també ha avalat les mesures contra el brot de covid-19 a Reus (Tarragona), que recomanen que la població només surti de casa per anar a treballar i desenvolupar altres activitats essencials, i limitar el nombre de persones del grup de convivència habitual, entre d’altres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca