Asens ataca Junqueras: “És demagògic i un insult”

No admet que es compari el govern del PSOE-UP amb l'anterior del PP

Publicitat

El portaveu del grup d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha qualificat de “demagògic i un insult” que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, compari el govern de coalició de PSOE i Unides Podem amb l’anterior del PP. D’aquesta manera, en una entrevista a Ràdio 4 i La2, Asens ha respost a Junqueras, que aquest dijous ha recelat de l’indult i de la reforma del delicte de sedició i ha dit que veu “poques diferències” entre l’actual govern i el del PP. D’altra banda, Asens espera “amb motius” que el govern espanyol accepti la petició d’indult per als independentistes presos però diu que no ho pot assegurar. “Si estigués negociat no ho diria”, ha afegit.

Asens ha defensat la diferència entre la reacció del PP i la del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, davant l’anunci de la tramitació de la petició d’indult. El portaveu dels comuns ha destacat que els populars volen modificar la llei per prohibir els indults per als independentistes, en casos de condemnats per sedició. I ha afegit que comparar aquest “marc mental de la dreta espanyola amb el d’un partit com el PSOE o UP és un insult”.

El portaveu d’Unides Podem considera un “error” que part de l’independentisme ho fiï tot a un “moment utòpic i a un tot o res com si en algun moment s’hagin d’obrir les portes del cel”. I ha alertat que aquesta actitud porta a la “frustració”. En aquest sentit, ha afirmat que està bé que es plantegi la fita de l’amnistia “mentre això no impedeixi avançar amb fites més pragmàtiques”.

I ha afegit que no se li acut en base quins arguments JxCat i ERC poden votar en contra de la proposta de reforma del delicte de sedició que, segons ha assenyalat, està avalada per Amnistia Internacional, el Síndic de Greuges, i en la línia de les Nacions Unides.

Publicitat

Asens ha reaccionat també a les reiterades crítiques del president de la Generalitat, Quim Torra, a l’espai dels comuns. “M’he passat molts anys en la lluita antirepressiva i no tolero que donin lliçons de solidaritat repressiva persones que en el passat han estat poc solidàries”, ha defensat. D’aquesta manera s’ha referit a la comparació que va fer Torra entre la concentració del 15-M davant el Parlament i el 23-F.

I pel que fa a l’absència de Felip VI en l’acte d’entrega de despatxos judicials de Barcelona, Asens ha dit que per a ell seria “fantàstic” que el Rei no vingués mai més a Catalunya. I ha argumentat que cada vegada que ho fa “s’obre una ferida que encara no està tancada”. Segons Asens, molta gent fa responsable Felip VI del que passar en el període després de l’1-O i ha apostat per impulsar una llei que limiti les funcions del Rei i que estipuli què pot fer i què no.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca