El Circ Cric demana ajuda

Vol que les institucions els ajudin a transformar-se en un "pol de circ al sud d'Europa"

Publicitat

Jaume Mateu (Tortell Poltrona) i Montse Trias, fundadors i ànimes del Circ Cric, projecten convertir les carpes ubicades al peu del Montseny en un nou espai de creació, formació, exhibició del circ on tingui protagonisme la vinculació amb la natura. Veterans d’aquest món escènic, Mateu i Trias volen que aquest sigui el seu “llegat i tribut” al país: “un pol de circ al sud d’Europa”. Un projecte ambiciós pel qual sol·liciten un 60% de finançament públic. Aquest dimecres han presentat les línies mestres a les institucions que s’hi implicarien, en una reunió on han assistit representants del Ministeri de Cultura, el Departament de Cultura, la Diputació de Barcelona, diversos ajuntaments de la zona i responsables del Parc Natural del Montseny.

Les carpes del Circ Cric han acollit aquest dimecres una reunió amb administracions locals, catalanes i estatals, a qui s’ha presentat el nou projecte de Jaume Mateu i Montse Trias per transformar la instal·lació (i actual feu d’alguns festivals i residències) en un nou i gran espai de creació, formació, exhibició de les arts escèniques on tingui protagonisme la vinculació amb la natura.

A la reunió hi eren representants de la Generalitat, del Ministeri de Cultura, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Oriental, el Parc Natural del Montseny, i una nodrida representació dels Ajuntaments del Baix Montseny, encapçalada per l’alcalde de Sant Esteve de Palautordrera, el municipi on s’ubiquen les carpes del circ.

Mateu i Trias han exposat les línies del seu projecte, un “llegat i tribut” que volen fer al país. Es tractaria de transformar el Circ Cric en un espai i punt de trobada per impulsar el circ al país, amb cinc eixos: la creació (amb 20 companyies en residència per any), l’exhibició (amb un programa estable d’espectacles), la formació (des de cursos bàsics fins a casals d’estiu), la producció d’espectacles i, finalment “la natura” amb el Montseny com a entorn privilegiat “per explorar la interrelació entre cultura i paisatge, des del respecte, la sostenibilitat i l’afany pedagògic”.

Publicitat

Els seus promotors també han valorat com a objectiu participar i relacionar-se amb la xarxa d’equipaments de circ a nivell de país, i trobar sinergies amb altres espais d’àmbit estatal i europeu per potenciar el circ que es fa a Catalunya, “fer difusió de circ, de la seva història i del seu valor artístic, social i cultural, i facilitar la trobada d’art i natura tant per artistes com pel públic”. “Volem exercir de pol del circ al sud d’Europa”, han expressat.

La reunió ha servit per plantejar a les administracions la viabilitat del projecte, que volen endegar l’any 2021, coincidint amb els 40 anys del Circ Cric. La fórmula que s’està estudiant és la creació d’una fundació o associació, amb un equip professional estable i un consell assessor extern. Segons els seus promotors, el 40% del projecte s’hauria de finançar amb recursos propis i la resta, amb aportacions públiques.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca