Mas compra la proposta d’ERC

Creu que "el millor" seria anar a eleccions a Catalunya

Publicitat

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat aquest dimecres que, “arribats en aquest punt, el millor en aquest moment és anar a una convocatòria d’eleccions” a Catalunya, tot i que no les convoqui el president, Quim Torra.

En una entrevista a Onda Cero que ha recollit Europa Press, Mas ha recordat que hi ha una fórmula que és la convocatòria “automàtica d’eleccions” després de provar d’elegir un president al Parlament.

“Segurament és el que s’ha fer. No ho sé segur perquè no soc al lloc on es prenen les decisions. Però crec que es va cap aquí”, ha defensat Mas, que ha insistit que no té intenció de tornar a ser candidat ni de tenir un càrrec orgànic dins del PDeCAT.

“La veritat és que no”, ha respost sobre el seu possible retorn. “Vaig complir la meva inhabilitació. Abans responia amb ambigüitat, però ara la meva resposta és molt clara i és que no”, ha continuat.

Publicitat

Això es deu, segons ha explicat l’expresident, a la “tristor i la decepció” que li provoca la “falta d’unitat en el projecte sobiranista”. “Jo no necessito cap paper en la política catalana. M’he batut en moltes batalles, i hi ha un moment en què has d’entendre que el teu paper és un altre”, ha afegit.

Així, Mas ha constatat la “discòrdia i la falta d’unitat” que travessa l’independentisme català. “És evident. I em dol que sigui així”, ha reconegut després d’apuntar que la seva “sortida” el gener del 2016 va ser per donar una oportunitat el projecte sobiranista català.

Això sí, a parer seu, “posar” a l’expresident de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, l'”etiqueta que no vol la unitat” seria una cosa “injusta”. “Una altra cosa diferent”, ha continuat, és que dins del partit independentista la unitat s’hagi “anat esquerdant” durant els darrers mesos.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca