El Gobierno prepara l’indult mentre no fa cas a les peticions d’amnistia dels presos

Campo anuncia que es començaran a tramitar la setmana vinent

Publicitat

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha anunciat aquest dimecres durant la sessió de control al Congrés dels Diputats que els indults per als condemnats en el judici del procés es començaran a tramitar la setmana vinent.

“Aquest Ministeri (…), també està tramitant els indults. Per cert, els que a vostè l’amoïnen, perquè els toca, es començaran a tramitar la setmana vinent”, ha dit Campo en resposta a les preguntes de la diputada de JxCat Laura Borràs sobre “la deriva” de la justícia espanyola.

L’última petició d’indult dels presos polítics es va presentar a l’agost en favor de la presidenta legítima del Parlament Carme Forcadell, i se suma a les dels dotze líders independentistes condemnats per sedició.

El tràmit de sol·licitud dels indults per a particulars els poden dur a terme els penats, els seus parents o qualsevol altra persona en el seu nom. Les sol·licituds s’han de sotmetre a un informe del tribunal sentenciador, en aquest cas la Sala Penal del Tribunal Suprem, i prèviament les ha d’escoltar el ministeri fiscal.

Publicitat

La concessió, si es produeix, competeix el rei, a proposta del ministre de Justícia i abans de deliberació del Consell de Ministres, i s’ha d’acordar mitjançant un reial decret publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes