Iglesias, escandalitzat perquè el fiscal Navajas parli “obertament” de “politització” de la Fiscalia

Critica que el PP mantingui el bloqueig per renovar el CGPJ

Publicitat

El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, ha qualificat d’alarmants les declaracions del tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas, en les quals va parlar “obertament” de la “politització” de la Fiscalia.

Així ho ha detallat després que Navajas reconegués dilluns que no va convocar la Junta de Fiscals de Sala per fixar una resposta a les querelles contra el Govern espanyol per la gestió de la pandèmia, perquè hauria hagut d’excloure alguns fiscals “contaminats políticament”, entre els quals l’ex-fiscal general de l’estat Consuelo Madrigal.

“Va parlar obertament de pressions polítiques, va parlar obertament amb noms i cognoms de dos fiscals que va venir a dir que operaven gairebé al dictat de la dreta. Això és molt greu tot i que cal ser prudents”, ha afirmat en unes declaracions a TVE que ha recollit Europa Press.

I és que Iglesias ha emfatitzat que aquestes paraules sobre la possible politització del ministeri públic, venint d’algú tan important, han d'”alarmar tothom”.

Publicitat

Renovació del CGPJ

Sobre la renovació del poder judicial, ha assegurat que no li agrada el sistema d’elecció del Consell General del Podem Judicial (CGPJ), com tampoc el sistema electoral, però que és de “gran importància” que amb aquest model totes les forces polítiques “hi participin”, perquè a més és un mandat constitucional.

No obstant això, Iglesias ha criticat que ara el PP aposta per continuar blocant la renovació del CGPJ, que fa dos anys que està en funcions, perquè “diu que Podem és una força republicana”.

“Té sentit que una majoria conservadora de magistrats, que són magistrats a proposta del PP, continuïn fent nomenaments per ocupar espais tan importants. El més lògic seria que el Congrés acordi una renovació i de fet s’hi treballa perquè la majoria parlamentària com a poder legislatiu demana a l’oposició que no bloqui la renovació”, ha dit.

Finalment, ha subratllat que li agradaria que l’elecció del poder judicial fos diferent, però ha indicat que respecta la llei de la mateixa manera que és republicà i respecta la monarquia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes