Mas respon amb passotisme la possible reforma del delicte de sedició

"Si es fa, millor això que res"

Publicitat

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha admès aquest dimarts que no li agrada la possible reforma del delicte de sedició i rebel·lió del Codi Penal, i ha al·legat que no és la mesura correcta ni la que voldria, però ha afegit: “Si es fa, millor això que res” perquè els presos independentistes puguin sortir de la presó.

“No ens agrada, no és la via i no és just, no és el que fa justícia. El que fa justícia és l’amnistia, fer creu i ratlla. És el que seria just i convenient”, ha dit en una entrevista de Ser Catalunya que ha recollit Europa Press.

Sobre el conflicte a Catalunya, ha defensat la proposta d’un referèndum acordat amb dues preguntes, en el qual l’Estat pogui preguntar sobre la millora de l’autogovern, i els independentistes sobre la seva voluntat de separar-se d’Espanya, i dues vies jurídiques per implementar la resposta dels ciutadans en funció de la que guanyi.

Amb tot, considera que ERC defensa el que ell plantejava anys enrere –la celebració d’un referèndum–, però ha criticat que no concretin com fer-lo.

Publicitat

També s’ha referit a les relacions entre JxCat i PDeCAT i ha destacat que creu que es pot garantir la unitat entre totes dues formacions: “Hi ha maneres de fer-ho”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes