El Gobierno segueix estirant el xiclet i anima a convocar la taula de diàleg “tan aviat com sigui possible”

Manté la voluntat de reformar el delicte de sedició

Publicitat

La ministra portaveu del Govern central, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que continua obert a convocar la taula de diàleg amb Catalunya “tan aviat com sigui possible”, i ha remarcat que es tracta d’un fòrum en el qual es reuneixen institucions “per sobre de les persones” per buscar una sortida al “conflicte” català.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha insistit que el diàleg és l’única manera de solucionar la situació i que no hi haurà “campanyes, elements dissuasoris ni insults” que els facin canviar de via.

Per tant, ha insistit en la “disponibilitat” del seu executiu a convocar una altra reunió. “Hi dialoguen les institucions, per sobre de les persones, ha remarcat en un moment en el qual el president de la Generalitat, Quim Torra, es troba en espera que el Tribunal Suprem decideixi sobre la seva inhabilitació.

A més, la ministra portaveu ha confirmat la voluntat de l’executiu central de reformar el delicte de sedició del Codi Penal, que creu que és “obsolet” i que diversos organismes internacionals han recomanat reformar.

Publicitat

“Continuem en aquest full de ruta per actualitzar-lo i adaptar-lo millor a l’homogeneïtat d’aquesta classe de situacions en el context internacional perquè pugui respondre a una figura més adequada”, ha explicat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes