El Gobierno segueix estirant el xiclet i anima a convocar la taula de diàleg “tan aviat com sigui possible”

Manté la voluntat de reformar el delicte de sedició

La ministra portaveu del Govern central, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que continua obert a convocar la taula de diàleg amb Catalunya “tan aviat com sigui possible”, i ha remarcat que es tracta d’un fòrum en el qual es reuneixen institucions “per sobre de les persones” per buscar una sortida al “conflicte” català.

Publicitat

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha insistit que el diàleg és l’única manera de solucionar la situació i que no hi haurà “campanyes, elements dissuasoris ni insults” que els facin canviar de via.

Per tant, ha insistit en la “disponibilitat” del seu executiu a convocar una altra reunió. “Hi dialoguen les institucions, per sobre de les persones, ha remarcat en un moment en el qual el president de la Generalitat, Quim Torra, es troba en espera que el Tribunal Suprem decideixi sobre la seva inhabilitació.

A més, la ministra portaveu ha confirmat la voluntat de l’executiu central de reformar el delicte de sedició del Codi Penal, que creu que és “obsolet” i que diversos organismes internacionals han recomanat reformar.

“Continuem en aquest full de ruta per actualitzar-lo i adaptar-lo millor a l’homogeneïtat d’aquesta classe de situacions en el context internacional perquè pugui respondre a una figura més adequada”, ha explicat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca