El Govern amplia en 300M€ la despesa extra causada per la covid-19

Aragonès confia arribar a un acord amb els MIR en vaga i assegura que comparteixen les seves reivindicacions

Publicitat

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dilluns que en les properes setmanes el Govern ampliarà en 300 milions d’euros més el pressupost aprovat a finals de l’abril passat per fer front a les despeses extres en sanitat causades per la pandèmia de la covid-19. En una entrevista a Ràdio 4, Aragonès ha subratllat que l’Executiu està donant una resposta “en línia contrària a l’austeritat i les retallades” i ha defensat que s’han dedicat “molts esforços” en aquest àmbit. Sobre la vaga que han començat els MIR aquest dilluns, el vicepresident i conseller d’Economia s’ha mostrat “convençut” que s’hi arribarà a un acord. “Moltes de les reivindicacions que fan les comprenem i les compartim”, ha assenyalat Aragonès.

“El que ells reclamen és el que volem: més seguretat, plans de carrera i fer molt més atractiu el sistema sanitari per als professionals”, ha insistit el vicepresident, que ha admès una manca de professionals i ho ha atribuït a les retallades de fa uns anys que va obligar el personal mèdic a marxar. En aquest sentit, cobrir aquest dèficit de facultatius, és “un dels reptes més importants”, ha dit Aragonès, que ha mostrat el seu respecte pel dret de vaga dels sanitaris.

El vicepresident ha defensat que el Govern ha dedicat “molts esforços” en l’àmbit de la salut, com per exemple amb un reforç de l’atenció primària de 2.000 professionals i la paga extraordinària al personal sanitari que va estar en primera línia durant la pandèmia.

En una entrevista a Radio 4, Aragonès també s’ha referit a la possible inhabilitació de Torra després de la vista al Suprem de dijous passat i ha deixat clar que com a vicepresident no assumiria les funcions de president sinó només algunes d’ordinàries del Govern per administrar el dia a dia fins que es concretés una nova convocatòria d’eleccions.

Publicitat

“Al president de la Generalitat només l’escull el Parlament”, ha insistit Aragonès. “El que no farem és normalitzar una situació excepcional i el que si s’acaba produint aquesta inhabilitació seria una situació injusta un nou atac a les institucions catalanes”, ha continuat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca