Aragonès surt en defensa de Torra

El vicepresident diu que la reforma del delicte de sedició és una "solució parcial" i aposta per la llei d'amnistia

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha afirmat que les declaracions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, acusant el president de la Generalitat, Quim Torra, de judicialitzar el conflicte polític català “no són acceptables” i ha subratllat que qui acusa és la Fiscalia, que depèn de l’executiu de Sánchez. “Ara sembla que diu no la controla tant”, ha comentat a Ràdio 4 Aragonès, que ha recordat que fa un any en campanya electoral va deixar clar que depenia de l’executiu. D’altra banda, el vicepresident del Govern ha assegurat sobre la possible modificació del delicte de sedició que “és una solució parcial” i ha apostat per una llei d’aministia. Tot i així, ha dit que primer caldria conèixer la proposta “amb detall”.

Publicitat

Pel vicepresident, que també ha criticat Sánchez que fes aquestes afirmacions just quan s’han complert tres anys dels escorcolls al Departament d’Economia, si l’Estat vol resoldre el conflicte polític “ha de fer molts més esforços”. Sobre la resposta del president de la Generalitat, que aquest diumenge va dir a Sánchez que era “un tros quòniam”, Aragonès ha restat importància a la crítica i ha dit que és una expressió de “les més suaus” que ha escoltat darrerament en política.

Segons el vicepresident de la Generalitat, cal que Sánchez demostri que vol resoldre el conflicte polític català i ho situï com una “prioritat”. En aquest sentit, ha criticat al PSOE un “excés de tacticisme a curt” i que “només pensa a quinze dies vista”. Per Aragonès, cal començar “desjudicialitzant” i “corregir” la política duta a terme per l’anterior govern de Mariano Rajoy, que “va fer que jutges i fiscals responguessin a un reclam polític”. “Això s’ha de corregir, calen passos clars”, ha dit aquest dilluns al matí en una entrevista a Ràdio 4.

Per això, ha mostrat el seu escepticisme sobre la possible reforma del delicte de sedició que podria tenir lloc properament. “El que no podem fer és anar a solucions parcials perquè sinó el conflicte continuarà”, ha afirmat Aragonès, que ha afegit que si al final és així les solucions “quedaran en mans dels jutges”.

Amb tot però, Aragonès s’ha mostrat disposat a escoltar la proposta que pugui engegar el govern espanyol. “Per responsabilitat, qualsevol cosa que serveixi per millorar les condicions dels presos exiliats, la meva obligació és estudiar-ho”, ha subratllat el vicepresident. Segons la seva opinió, “si es plantegen reformar el Codi Penal és perquè reconeixen que la sentència és injusta”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca