Vergés preveu una “tardor tensa”

Sobre una vaga de sanitaris: "No m'ho puc imaginar"

Publicitat

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha augurat una “tardor tensa” per la pandèmia del coronavirus i ha apostat per reforçar els equips que treballen a l’atenció primària per abordar-la.

“Per això hem presentat el pla d’enfortiment de la primaria, per tot el que ens ve del Covid-19 però, sobretot, per no deixar de fer el que la ciutadania necessita més enllà del coronavirus”, ha explicat en una entrevista a ‘El Periódico’ aquest diumenge recollida per Europa Press.

Preguntada per la vaga a l’atenció primària plantejada per Metges de Catalunya –que veu insuficient aquest pla–, ha dit: “No m’ho puc imaginar perquè estem en pandèmia i la ciutadania necessita metges i infermeres de primària”.

Ha afirmat que la majoria dels CAP que van tancar durant la pandèmia ja han reobert i que els que no ho han fet ho acabaran fent: “Però encara que la porta d’un consultori no estigui oberta, el servei des del sistema de salut cap a la ciutadania ha d’estar-ho”.

Publicitat

Retallades

Ha considerat que la gestió de la crisi del coronavirus hagués estat “molt diferent” sense les retallades de 2010, la qual cosa, segons ella, també ha afectat a la planificació de cara al futur.

Preguntada per si una Catalunya independent hagués gestionat millor l’emergència sanitària, ha respost: “Jo mai m’he expressat en aquests termes i em sembla que no responen al que la ciutadania demana de nosaltres en aquests moments”.

Confinaments

També ha explicat que “en cap moment” es va plantejar un confinament total al juliol, quan les xifres de la pandèmia van empitjorar a Catalunya; sí que es van plantejar, en canvi, fins a quin punt les mesures servirien per reduir contagis i si la ciutadania entendria que calia reduir l’activitat, ha detallat.

“Una de les coses xocants d’aquesta epidèmia és veure la velocitat que poden prendre les coses en un determinat moment”, i ha assegurat que ara les mesures estan funcionant, que baixen els contagis i que la ciutadania està responent.

Amb tot, ha dit que “cal no tenir por d’estar confinat, sinó veure els avantatges de tenir l’epidèmia controlada”, encara que la Generalitat treballa per no haver de tornar a un escenari de confinament com el de març, ha explicat.

Relació amb Torra

Sobre la seva relació si la seva relació amb el president de la Generalitat, Quim Torra, és fluïda, ha dit: “Fluida ha de ser-ho, segur, perquè ell és el president de la Generalitat. Cadascú té la seva responsabilitat”.

“Jo em sento amb suport en en la meva feina a Salut, també per part de la ciutadania. I, per la meva banda, he intentat donart molt de suport als professionals”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca