La PIMEC demana eleccions

El president de les pimes avisa que les "pretensions" de Canadell fan "perillar" les relacions amb les patronals

Publicitat

El president de PIMEC, Josep González, creu que si el president Quim Torra és inhabilitat calen eleccions a Catalunya perquè “hi ha un panorama polític massa alterat” que dificulta la lluita contra els efectes de la pandèmia de la covid-19. “Hi hauria d’haver més implicació”, diu González en una entrevista amb l’ACN en què remarca que cal “un govern el més òptim possible”, i que els “impàs” no són bons. “Una mica més de govern i una mica menys de política”, demana González. El president de les pimes carrega contra el projecte de llei de Cambres i diu que les “pretensions” del president de la de Barcelona, Joan Canadell, “posen en perill” les relacions amb els agents socials perquè la “confrontació es fa servir com a sistema”.

González creu que la proposta de llei de Cambres “pretén envair competències dels agents socials” per “raons que són més polítiques que no efectives”. El president de PIMEC assegura que hi ha cambres “molt serioses” però admet que les relacions amb la que capitaneja Canadell estan a punt de trencar-se. “Penso que si algú vol entrar a casa meva, contra la meva voluntat, és molt difícil. Però escolti, de què va?”, pregunta González.

El president de PIMEC veu “perfecte” que el nou conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, hagi dit que analitzarà amb cautela el projecte de llei perquè, segons la patronal, el text que promou l’executiu fins ara és un “despropòsit” i una “amenaça”.

González nega que les patronals tinguin “por de perdre protagonisme”, com va dir el propi Canadell en una entrevista a l’ACN. “El que no ens agraden són les persones que volen confrontar, aquesta és la qüestió”, insisteix.

Publicitat

“Despotriquem d’Espanya, de Madrid, i al mateix temps els demanen diners. No sé si és una manera efectiva d’aconseguir les coses”, afegeix González, que diu que la Cambra de Barcelona “rep una quantitat de fons de la Cambra d’Espanya que no reben els agents socials”.

El president de la patronal de les pimes diu que no vol entrar en “valoracions polítiques” però demana als líders que se centrin “en la gran crisi de la covid” perquè no creu que a Europa “sigui el moment” de parlar de processos d’independència. “Cadascú veurà si aquesta qüestió és factible o no, el possibilisme de fer-ho és el que s’ha de valorar”, reitera.
Inhabilitació de Torra

De fet, el president de PIMEC creu que “el mapa polític català necessitaria més equilibri i tranquil·litat” per poder prioritzar la reactivació econòmica. “Avui la preocupació dels empresaris és quan reactivaré l’empresa, si la podré reactivar, si mantindré facturacions, si podré aguantar els treballadors…”, diu González, que creu que és en tot això on cal ara “focalitzar” l’acció política. “Cada cosa té el seu temps i en aquests moments ens hem de concentrar tots, governs -patronals i sindicats-, a viure aquesta realitat”, afegeix.

González considera que les eleccions serien la millor opció en cas d’inhabilitació del president, i que no generarien més inestabilitat. “Veient la situació, crec que les eleccions donarien estabilitat i major governabilitat econòmica i social, no ens anirien malament”, remarca. “Les situacions d’impàs tampoc no ajuden, cal prendre decisions”, afegeix.

El president de PIMEC veu “necessària” la taula de diàleg, però admet que té “la sensació que parlem d’una qüestió etèria”. “Tothom parla de la taula de diàleg, però ni una part ni l’altra la posa en marxa. Tenim els pressupostos, el tema dels presos, hi ha molts aspectes que s’han de tocar”, afegeix, lamentant que “no s’avanci” en aquest tema. González, a més, tampoc creu que unes eleccions perjudiquin aquesta taula de diàleg. “Per molt que tinguem eleccions, si es constitueix la taula de diàleg, sempre avançarem molt més que no pas ara, que no fem res”, conclou.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca