Gobierno avança quan es reformarà el delicte de sedició

Calcula que estarà a punt abans que acabi l'any

La vicepresidenta primera del Govern central, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dijous que calcula que la reforma del Codi Penal que, entre d’altres coses, inclourà la reforma del delicte de sedició –que afectaria els presos pel procés– podria estar a punt abans que acabi l’any, perquè el Ministeri de Justícia ja té l’esborrany “força avançat”.

Publicitat

En una entrevista a TVE que ha recollit Europa Press, Calvo ha confirmat que aquesta norma forma part del pla anual normatiu que va aprovar el Consell de Ministres i que ella mateixa va elaborar i presentar fa una setmana.

Això sí, quan li han preguntat si creu que estarà a punt abans de la votació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE), ha assenyalat que no ho creu, però ha manifestat que “tant se val” perquè en les converses amb la resta de forces polítiques i, en concret, amb les catalanes, com ara ERC, “no es parla d’aquestes dues coses” relacionades.

“El Ministeri de Justícia fa temps que hi treballa i és una reforma que volem aprovar per a reformes que també volem que siguin ràpides”, ha apuntat, després d’assenyalar que a més del delicte de sedició, que consideren “obsolet”, també hi inclouran qüestions en matèria d”ecocidi’, protecció dels animals o modificacions de la llei de llibertat sexual que impulsa el Ministeri d’Igualtat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca