Gobierno avança quan es reformarà el delicte de sedició

Calcula que estarà a punt abans que acabi l'any

Publicitat

La vicepresidenta primera del Govern central, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dijous que calcula que la reforma del Codi Penal que, entre d’altres coses, inclourà la reforma del delicte de sedició –que afectaria els presos pel procés– podria estar a punt abans que acabi l’any, perquè el Ministeri de Justícia ja té l’esborrany “força avançat”.

En una entrevista a TVE que ha recollit Europa Press, Calvo ha confirmat que aquesta norma forma part del pla anual normatiu que va aprovar el Consell de Ministres i que ella mateixa va elaborar i presentar fa una setmana.

Això sí, quan li han preguntat si creu que estarà a punt abans de la votació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE), ha assenyalat que no ho creu, però ha manifestat que “tant se val” perquè en les converses amb la resta de forces polítiques i, en concret, amb les catalanes, com ara ERC, “no es parla d’aquestes dues coses” relacionades.

“El Ministeri de Justícia fa temps que hi treballa i és una reforma que volem aprovar per a reformes que també volem que siguin ràpides”, ha apuntat, després d’assenyalar que a més del delicte de sedició, que consideren “obsolet”, també hi inclouran qüestions en matèria d”ecocidi’, protecció dels animals o modificacions de la llei de llibertat sexual que impulsa el Ministeri d’Igualtat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes