EUA podran començar a distribuir la vacuna a l’octubre

"Tan aviat com s'anunciï podrem començar. Això serà a mitjans d'octubre. Potser una mica més tard", ha afirmat per argumentar que els Estats Units estan "molt prop de la vacuna, molt més a prop del que la majoria pensa"

Publicitat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dimecres que la seva administració podrà començar a distribuir una vacuna contra la covid-19 a l’octubre, una estimació més optimista que la de les autoritats sanitàries.

“Creiem que podrem començar (la distribució) en algun moment d’octubre”, ha afirmat Trump en una conferència de premsa. “Tan aviat com s’anunciï podrem començar. Això serà a mitjans d’octubre. Potser una mica més tard”, ha afirmat per argumentar que els Estats Units estan “molt prop de la vacuna, molt més a prop del que la majoria pensa”.

El mandatari ha explicat que els Estats Units han fabricat tots els subministraments per començar a distribuir el vaccí i que, en conseqüència, les autoritats sanitàries nord-americanes podran dispensar almenys cent milions de dosis a final d’any, segons ha informat la CNBC.

Les previsions de Trump contrasten amb l’estimació que el director dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC, en anglès), Robert Redfield, va anunciar dimecres al Senat.

Publicitat

En concret, Redfield ha assenyalat que la vacunació als Estats Units començarà al novembre o desembre, però en una quantitat limitada i prevaldran els grups més exposats, com els professionals sanitaris o la gent gran.

A parer seu, caldrà entre “sis i nou mesos” perquè tots els ciutadans nord-americans estiguin vaccinats, per la qual cosa els Estats Units podrien tornar a la “vida normal” el tercer trimestre del 2021.

En aquest sentit, els CDC han elaborat un pla per assegurar que la vacuna sigui de franc per a tots els nord-americans, i indiquen que, inicialment, rebrà una autorització d’ús d’emergència i després arribarà l’aprovació formal.

“Equivocat”

En aquest context, Trump ha assegurat durant la seva compareixença que Redfield “s’equivoca” quan afirma que la vacuna no estarà àmpliament disponible als Estats Units fins a l’estiu o tardor de l’any vinent.

“Crec que s’ha equivocat quan ha dit això. És una informació incorrecta. Jo li he telefonat i no m’ha dit això i crec que ha entès el missatge de manera confusa”, ha lamentat el president nord-americà.

“Estem preparats per distribuir-la immediatament quan s’anunciï i això podria ser a l’octubre. Potser es podria anunciar una mica més tard, però un cop es faci estarem a punt”, ha reiterat.

Les paraules de Trump arriben després que experts en malalties infeccioses i científics hagin expressat preocupació perquè la Casa Blanca pressiona l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA, en anglès) perquè aprovi un vaccí abans que superi tots els controls de seguretat.

Els Estats Units són el país més afectat per la pandèmia al món. Segons les dades dels CDC, a hores d’ara s’han comptabilitzat 6.571.867 persones infectades, 34.240 en les darreres 24 hores. A més, 195.053 persones han mort a causa de la malaltia, 961 més que el dia anterior.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes