EUA podran començar a distribuir la vacuna a l’octubre

"Tan aviat com s'anunciï podrem començar. Això serà a mitjans d'octubre. Potser una mica més tard", ha afirmat per argumentar que els Estats Units estan "molt prop de la vacuna, molt més a prop del que la majoria pensa"

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dimecres que la seva administració podrà començar a distribuir una vacuna contra la covid-19 a l’octubre, una estimació més optimista que la de les autoritats sanitàries.

Publicitat

“Creiem que podrem començar (la distribució) en algun moment d’octubre”, ha afirmat Trump en una conferència de premsa. “Tan aviat com s’anunciï podrem començar. Això serà a mitjans d’octubre. Potser una mica més tard”, ha afirmat per argumentar que els Estats Units estan “molt prop de la vacuna, molt més a prop del que la majoria pensa”.

El mandatari ha explicat que els Estats Units han fabricat tots els subministraments per començar a distribuir el vaccí i que, en conseqüència, les autoritats sanitàries nord-americanes podran dispensar almenys cent milions de dosis a final d’any, segons ha informat la CNBC.

Les previsions de Trump contrasten amb l’estimació que el director dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC, en anglès), Robert Redfield, va anunciar dimecres al Senat.

En concret, Redfield ha assenyalat que la vacunació als Estats Units començarà al novembre o desembre, però en una quantitat limitada i prevaldran els grups més exposats, com els professionals sanitaris o la gent gran.

A parer seu, caldrà entre “sis i nou mesos” perquè tots els ciutadans nord-americans estiguin vaccinats, per la qual cosa els Estats Units podrien tornar a la “vida normal” el tercer trimestre del 2021.

En aquest sentit, els CDC han elaborat un pla per assegurar que la vacuna sigui de franc per a tots els nord-americans, i indiquen que, inicialment, rebrà una autorització d’ús d’emergència i després arribarà l’aprovació formal.

“Equivocat”

En aquest context, Trump ha assegurat durant la seva compareixença que Redfield “s’equivoca” quan afirma que la vacuna no estarà àmpliament disponible als Estats Units fins a l’estiu o tardor de l’any vinent.

“Crec que s’ha equivocat quan ha dit això. És una informació incorrecta. Jo li he telefonat i no m’ha dit això i crec que ha entès el missatge de manera confusa”, ha lamentat el president nord-americà.

“Estem preparats per distribuir-la immediatament quan s’anunciï i això podria ser a l’octubre. Potser es podria anunciar una mica més tard, però un cop es faci estarem a punt”, ha reiterat.

Les paraules de Trump arriben després que experts en malalties infeccioses i científics hagin expressat preocupació perquè la Casa Blanca pressiona l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA, en anglès) perquè aprovi un vaccí abans que superi tots els controls de seguretat.

Els Estats Units són el país més afectat per la pandèmia al món. Segons les dades dels CDC, a hores d’ara s’han comptabilitzat 6.571.867 persones infectades, 34.240 en les darreres 24 hores. A més, 195.053 persones han mort a causa de la malaltia, 961 més que el dia anterior.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Aragonès defensa el pacte dels PGE “per responsabilitat”

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres que han arribat a un pacte amb el Govern...

Les institucions apel·len els homes per denunciar i combatre la violència masclista

Les institucions han apel·lat aquest dimecres els homes perquè denunciïn i combatin la violència masclista que observin o coneguin en altres homes, com amics...

Otegi defensa que la independència “passa per dir ‘Sí’ als pressupostos de l’Estat

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat aquest dimecres que el procés cap a la independència del País Basc "avui passa per...

Colau encara no ha donat cap explicació del tret d’un agent de la Guardia Urbana a un sensellar

La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'"amagar-se" després del tret que un agent...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca