Canadell considera una “irresponsabilitat” anar a eleccions en els mesos vinents

"Enfoquem-nos tots a salvar empreses i llocs de treball", ha demanat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona

Publicitat

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, creu que “no tindria cap sentit anar a eleccions” en els propers mesos a Catalunya. “Seria una irresponsabilitat que en aquests moments es paralitzés la vida i la gestió política perquè entréssim en un període electoral”, ha dit en una roda de premsa aquest dijous coincidint amb l’inici de la vista judicial sobre el recurs per un delicte de desobediència al Tribunal Suprem que pot inhabilitar el president del Govern, Quim Torra. “Enfoquem-nos tots a salvar empreses i llocs de treball”, ha demanat el màxim dirigent de l’ens cameral que també ha dit que si Torra és inhabilitat “haurem de tirar endavant els pressupostos que tenim aprovats”.

El màxim dirigent de la Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat que la legislatura s’allargui el “màxim possible” tot i que ha admès que “no dependrà del nostre govern sinó que dependrà d’un Tribunal, cosa que no hauria de passar en cap dels casos”.

Preguntat sobre què passarà amb la modificació dels pressupostos, que no es poden aprovar amb un executiu en funcions, ha afirmat que “mentre tinguem Govern” s’han de canviar els comptes tal com estava previst. “Si no, haurem de tirar endavant amb els pressupostos que tenim aprovats”, ha afegit.

Per Canadell, és “completament surrealista” que es destitueixi el president d’un país per “tenir una pancarta a favor dels presos polítics”. “Esperem que siguin prou hàbils per no incórrer en aquesta inhabilitació”, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes