Primera vaga universitària del curs

A partir d'aquest dimecres i fins divendres a tot Espanya

Publicitat

El Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga a tot Espanya els dies 16, 17 i 18 de setembre en protesta per les condicions amb les quals comença el curs escolar 2020-2021, marcat per la covid-19.

El passat 26 d’agost, la secretària general del Sindicat d’Estudiants, Coral Latorre, va fer aquest anunci davant la porta de la seu del Ministeri d’Educació a Madrid, on va donar suport a una iniciativa que ha recollit més de 230.000 signatures per exigir al departament d’Isabel Celaá una “tornada segura” dels menors a les aules espanyoles.

Segons ella, Celaá s’ha passat “cinc mesos de braços plegats”, mentre famílies, docents i alumnes esperaven “desesperats” l’inici d’un curs que serà “totalment caòtic”. “L’única cosa que han dit és que s’ha de dur màscara i això no és cap solució” i que “el curs podrà ser semipresencial”, va lamentar Latorre.

Per això, els convocants demanen a Educació més mesures, com la baixada de la ràtio a les aules, la contractació de 165.000 professors o plans de reforç en la neteja dels centres. Pel sindicat, cal un “pla unificat” a tot el país i no “repetir el desastre de les classes ‘online'” durant el confinament, que “va apartar del sistema milers d’estudiants”.

Publicitat

Precisament aquesta setmana, la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, va fer una valoració “molt positiva” dels primers dies del curs 2020/2021 i va argumentar que, a 9 de setembre, hi havia “incidències” a 53 centres educatius d’un total de 28.600.

En una entrevista a TVE, recollida per Europa Press, la titular de la cartera d’Educació va defensar que les direccions, els professionals i els administratius dels centres educatius han fet una feina “espectacular, amb il·lusió, professionalitat i molta vocació”.

“El que ha passat aquests dies, hi comptàvem i hi continuarem comptant”, va assegurar la ministra d’Educació, que ha advertit que “hi haurà més casos i més incidències”. Així, Celaá va assenyalar que hi haurà més casos perquè “els nens, a més d’anar a l’escola, també tenen vida social”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca