PDeCAT i JxCAT ja negocien un acord electoral

L'expresident Mas ha dit que el més lògic és que totes dos partits busquin "suports i summes"

Publicitat

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat que el PDeCat i JxCat negocien per arribar a un acord electoral i ha concretat que les converses són entre “les persones lògiques que les han de tenir”, entre les quals ha esmentat el president del PDeCat, David Bonvehí, i l’expresident de l’ANC i exdiputat de JxCat, Jordi Sànchez.

Ha concretat que “si el plantejament és que el PDeCat deixi d’existir, no hi haurà solució, perquè hi ha molta gent del PDeCat que no vol deixar d’existir ni es vol diluir”, i ha apostat per la fórmula de la coalició, que assegura que té defectes, però també avantatges.

Si finalment hi ha una separació entre JxCat i el PDeCat, l’expresident ha dit que el més lògic és que totes dos partits busquin “suports i summes”, i ha apuntat que el PDeCat manté la porta oberta per si pot ampliar la seva oferta electoral i reincorporar gent que se’n va anar, en referència a l’excoordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal.

Per Mas, la situació als municipis seria complicadíssima si es produeix una ruptura entre aquestes dues formacions, tot i que ha descartat trencar el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona: “L’alternativa és anar-se’n a l’oposició. I la meva pregunta és: on serem més útils?”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes