Cs no amaga la seva satisfacció amb la possible inhabilitació de Torra

Adverteix al president que no té continuïtat en el Govern: "Senyor Torra, adeu"

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat que Cs explorarà diverses fórmules amb l’oposició per allunyar el president de la Generalitat, Quim Torra, de la gestió del Govern en cas d’inhabilitació, i l’ha advertit que no té continuïtat al capdavant de l’executiu català: “Senyor Torra, adeu”.

Publicitat

En la seva intervenció en el debat de política general (DPG) al Parlament, ha demanat que comenci una nova època en la política catalana que canviï de dalt a baix els paràmetres socials que ha imposat, segons ell, l’actual Govern, i ha anunciat que dijous el seu grup presentarà diverses mesures en unes propostes de resolució que van en aquesta línia.

Quan ha fet balanç de la legislatura, l’ha definida com la segona amb menys producció legislativa d’aquesta dècada, per la qual cosa l’ha advertit que “no hi ha futur” per al seu executiu.

Segons ell, Torra ha degradat les institucions, s’ha enrocat en la presidència com algú que “no entén bé la democràcia” i s’ha entorpit amb ERC –el seu soci de govern– durant la gestió de la crisi sanitària, econòmica i social del coronavirus.

Carrizosa ha lamentat el discurs del president perquè el considera impregnat de procés independentista i ha assegurat que no estarà al capdavant de Catalunya durant els propers mesos per la seva “actitud irresponsable”, la qual considera que ha provocat la seva possible inhabilitació.

També ha posat en qüestió l’anunci de Torra sobre l’obertura de tres delegacions del Govern a Austràlia i Nova Zelanda, al Japó i al Senegal en un moment en el qual, segons Carrizosa, s’han registrat a Catalunya “mals resultats, moltes vegades per sota de la mitjana espanyola” en PIB, atur, caiguda de turisme i sanitat.

D’altra banda, ha criticat un tuit del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, en el qual detalla el nom dels tres jutges de la vista de dijous sobre la inhabilitació de Torra al Tribunal Suprem; fet que segons Carrizosa genera un “clima ideològic hostil” perquè assenyala els adversaris des de les institucions.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Forcadell, dolguda amb la resposta de la sentència de l’1-O: “Es va fer tard i malament”

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell espera que la resposta institucional a la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no sigui com...

Torrent només pot garantis que les eleccions seran en diumenge

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que només utilitzaria el "petit marge" que hi hauria si no hi ha candidat a la...

Asens ataca Junqueras: “És demagògic i un insult”

El portaveu del grup d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha qualificat de "demagògic i un insult" que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, compari...

El Circ Cric demana ajuda

Jaume Mateu (Tortell Poltrona) i Montse Trias, fundadors i ànimes del Circ Cric, projecten convertir les carpes ubicades al peu del Montseny en un...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca