Allò que no s’atreveix a dir Rufián

Assenyala que el retard de la taula de diàleg no és culpa d'ERC i evita citar Torra directament

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assenyalat aquest dimecres que el responsable del retard de la taula de diàleg entre La Moncloa i la Generalitat no és ERC i entén que tampoc no és culpa del president espanyol, Pedro Sánchez, ni d’Unides Podem. “Ens en queda un”, ha dit sense citar expressament el president del Govern, Quim Torra.

Publicitat

“Cal recordar que en aquesta taula hi ha dos governs i quatre partits molt diferents”, ha explicat Rufián en unes declaracions a TVE que ha recollit Europa Press, en les quals ha dit que la ciutadania sap i entén “per què” la reunió no s’ha celebrat “entre la Diada i la més que probable inhabilitació de Torra”. “Hi haurà més oportunitats, no cal comprar sogues ni començar-nos a acusar els uns als altres”, ha recalcat.

Sobre el responsable que aquesta reunió encara no s’hagi celebrat, el diputat d’ERC ha assegurat que per la seva formació no serà. “Cadascú pot extreure els seus càlculs i conclusions”, ha explicat Rufián.

D’aquesta manera, ha assenyalat que JxCat i el PDeCat tenen “un enrenou intern” que ERC respecta. “Entenem que cadascú té els seus plans i problemàtiques (…) Quan estiguin preparats, doncs ens podrem reunir”, ha sostingut.

Sobre les trobades amb la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, el portaveu parlamentari d’ERC ha insistit que si el Govern central vol “uns pressupostos d’esquerres” és complicat fer-ho amb Ciutadans, un “partit de dretes que governa amb Ayuso i amb Vox a Andalusia”. “És objectiu dir-ho”, ha reclamat Rufián, que ha afirmat que amb Iglesias comparteix “més visions” i que la trobada amb Calvo “serà més protocol·lària”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca