Cs amenaça que no es quedarà “de braços plegats” si Torra desacata la inhabilitació

Martín Blanco: "Farem tot el que estigui a les nostres mans"

Publicitat

El portaveu adjunt de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha anunciat aquest dimarts que actuaran si president de la Generalitat, Quim Torra, desacata la possible inhabilitació que li imposi el Tribunal Suprem. “No ens quedarem de braços plegats quan posi en marxa, com ja ha amenaçat, la seva proposta d’atrinxerar-se al Palau de la Generalitat”, ha assegurat en una roda de premsa. El diputat taronja no ha volgut concretar quines accions està estudiant Cs davant d’aquesta possibilitat però ha apuntat a “diverses fórmules”. “Som el partit majoritari del Parlament de Catalunya i farem tot el que sigui a les nostres mans”, ha apuntat Martín Blanco, que no ha entrat a valorar si presentar un candidat propi a la Generalitat seria una opció.

Ha acusat l’independentisme de “degradar les institucions” i ha assenyalat tant Torra com “el senyor de Waterloo”, en referència a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, com a instigadors de la “inestabilitat” i la “inseguretat jurídica” de Catalunya. “Farem tot el possible per evitar que Torra aconsegueixi aquest objectiu”, ha insistit, tot i que no ha concretat cap mesura “perquè aquesta hipòtesi tan plausible que és bloquejar les institucions catalanes encara no s’ha produït”, ha justificat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes