El Congreso decideix demà si tramita la llei per il·legalitzar els partits independentistes

Abascal va registrar al gener aquesta proposició de llei

Publicitat

Vox pretén que el ple del Congrés tramiti aquest dimarts una reforma de la llei de partits per il·legalitzar totes les formacions independentistes i les que van promoure el procés independentista català el 2017. Això inclou ERC, JxCat, BNG, CUP i EH Bildu, entre d’altres, tot i que els d’Abascal tampoc no descarten el PNB.

Abascal va registrar al gener aquesta proposició de llei, amb la qual, segons va apuntar llavors, pretenen il·legalitzar “tots els partits que pretenen destruir la unitat i la sobirania d’Espanya”, i si el PNB o el BNG tenen aquest objectiu, també els afectarà.

Vox sosté que actualment hi ha partits que en els seus estatuts expressen la voluntat de “trencar Espanya” i l’ordre constitucional, partits que han incitat “a la violència, a la desobediència dels tribunals, a l’incompliment de les lleis, a l’abús de poder” i partits que han “justificat” el terrorisme.

Posar límits

Publicitat

Vox planteja una reforma legislativa que posi límits a les formacions polítiques perquè siguin eines de participació política i expressió de pluralisme, però en cap cas “un perill per a la unitat i la convivència entre espanyols”.

“No es tracta –diu el text que recull Europa Press– tan sols de proclamacions ideològiques sinó també d’actuacions reiterades i sistemàtiques que han comportat greu sancions de la jurisdicció nacional, constitucional i ordinària”.

En concret, Vox vol il·legalitzar els partits que rebutgin acatar en els estatuts la Constitució del 1978, que justifiquin la violència com un “mètode d’acció política”, que ataquin les llibertats i els drets fonamentals, que defensin organitzacions terroristes o vinculades a destruir la unitat d’Espanya.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca