A Trump li és igual

Fa un míting a porta tancada i viola les normes de Nevada per frenar la pandèmia

Publicitat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha celebrat aquest diumenge un míting de campanya a Nevada, malgrat les restriccions de les autoritats locals per la crisi del coronavirus, que gairebé ha provocat 195.000 morts al país.

Es tracta del primer acte de campanya que celebra Trump des de fa més de tres mesos, després del míting a Tulsa, Oklahoma, que va provocar un significatiu augment de casos a la ciutat.

Aquest cop, l’inquilí de la Casa Blanca ha congregat milers de persones dins d’una fàbrica a Henderson, a l’estat de Nevada, on no es permet superar un aforament de més de 50 persones en actes que no són a l’aire lliure.

Durant més d’una hora, el president s’ha adreçat a una multitud de partidaris que l’han ovacionat sense respectar la distància de seguretat ni fer servir màscara.

Publicitat

“Digueu al vostre governador que obri l’estat”, ha dit Trump, en referència al demòcrata Steve Sisolak, qui unes hores abans havia afirmat que les accions del president nord-americà han estat “vergonyoses, perilloses i irresponsables”, en un moment en el qual Nevada pretén reprendre l’activitat econòmica i protegir la salut pública.

Trump també ha parlat sobre l’últim episodi de violència que s’ha viscut aquest cap de setmana als carrers del comtat de Los Angeles, quan dos agents han estat tirotejats dins el seu vehicle quan estaven de servei, i ha assegurat que la seva “missió” és “arrestar els terroristes domèstics”.

“Creiem que si assassines un agent de policia has de ser castigat amb la pena capital”, ha dit Trump davant una abraonada multitud que corejava el nom dels Estats Units.

“Tothom ha vist el vídeo en què un animal, perquè és un animal, s’acosta al cotxe de policia”, ha dit Trump, que s’ha mostrat sorprès per les crítiques que ha rebut després de qualificar d’aquesta manera la persona que va disparar.

“No és un ésser humà, és un animal”, ha insistit Trump, que ha aprofitat per criticar el seu rival demòcrata en les properes eleccions, Joe Biden, el qual ha acusat de mostrar tebior en aquests assumptes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes