A Trump li és igual

Fa un míting a porta tancada i viola les normes de Nevada per frenar la pandèmia

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha celebrat aquest diumenge un míting de campanya a Nevada, malgrat les restriccions de les autoritats locals per la crisi del coronavirus, que gairebé ha provocat 195.000 morts al país.

Publicitat

Es tracta del primer acte de campanya que celebra Trump des de fa més de tres mesos, després del míting a Tulsa, Oklahoma, que va provocar un significatiu augment de casos a la ciutat.

Aquest cop, l’inquilí de la Casa Blanca ha congregat milers de persones dins d’una fàbrica a Henderson, a l’estat de Nevada, on no es permet superar un aforament de més de 50 persones en actes que no són a l’aire lliure.

Durant més d’una hora, el president s’ha adreçat a una multitud de partidaris que l’han ovacionat sense respectar la distància de seguretat ni fer servir màscara.

“Digueu al vostre governador que obri l’estat”, ha dit Trump, en referència al demòcrata Steve Sisolak, qui unes hores abans havia afirmat que les accions del president nord-americà han estat “vergonyoses, perilloses i irresponsables”, en un moment en el qual Nevada pretén reprendre l’activitat econòmica i protegir la salut pública.

Trump també ha parlat sobre l’últim episodi de violència que s’ha viscut aquest cap de setmana als carrers del comtat de Los Angeles, quan dos agents han estat tirotejats dins el seu vehicle quan estaven de servei, i ha assegurat que la seva “missió” és “arrestar els terroristes domèstics”.

“Creiem que si assassines un agent de policia has de ser castigat amb la pena capital”, ha dit Trump davant una abraonada multitud que corejava el nom dels Estats Units.

“Tothom ha vist el vídeo en què un animal, perquè és un animal, s’acosta al cotxe de policia”, ha dit Trump, que s’ha mostrat sorprès per les crítiques que ha rebut després de qualificar d’aquesta manera la persona que va disparar.

“No és un ésser humà, és un animal”, ha insistit Trump, que ha aprofitat per criticar el seu rival demòcrata en les properes eleccions, Joe Biden, el qual ha acusat de mostrar tebior en aquests assumptes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca