Puigdemont proposa una data per a les eleccions catalanes

"S'haurien de celebrar al desembre de 2021"

Publicitat

El president legítim de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha sostingut aquest diumenge que només JxCat pot garantir que Catalunya tingui “un Govern netament independentista”.

“El que és clar és que JxCat competirà en aquestes eleccions i que del seu resultat dependrà que hi hagi un Govern netament independentista”, ha insistit en una entrevista a ‘El Món’ recollida per Europa Press.

Segons ell, en les properes eleccions els partits independentistes no preveuen presentar una llista conjunta perquè no la consideren la millor fórmula: “Com que el paradigma ha canviat, perquè és una opció descartadísima d’una banda de l’independentisme, ens obliga a competir entre nosaltres”.

“No és una decisió que hagi pres JxCat, que hauria volgut no haver d’entrar en una competició electoral. Però n’hi haurà. El que no podem fer ara és lamentar-nos perquè anem confrontats a les eleccions”, ha dit.

Publicitat

Ha atribuït aquesta situació a la falta d’unitat política i al fet que l’independentisme no hagi creat “una direcció aliada, un espai on totes les decisions fossin compartides, des de la taula de diàleg fins a la fi de la legislatura”.

Eleccions i ERC

Sobre fins quan ajornar les eleccions que el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar a l’inici de l’any, ha afirmat que “en principi s’haurien de celebrar al desembre de 2021, que és quan s’acaba la legislatura”.

“Crec que que la decisió del president Torra va ser presa amb molt rigor i que els efectes es veuen, perquè ara tenim un Govern que està més preparat per afrontar una segona ona de la pandèmia del que ho estaria un govern nou”, ha dit.

Preguntat sobre si va dubtar a plasmar en el seu nou llibre les relacions amb ERC durant 2017, ha dit: “Portem tres anys escoltant moltes versions sobre moltes coses que m’han afectat, corria el risc que quedés instal·lada una determinada narrativa que no es correspon amb la realitat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes