Junqueras avisa l’Estat: “Negociació o unilateralitat”

El president d'ERC veu "irresponsable" no consensuar una resposta a la possible inhabilitació de Torra

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha avisat l’Estat que la negativa a negociar un referèndum, si perdura en el temps, pot desembocar en una actuació unilateral de l’independentisme. En una entrevista a Vilaweb, el republicà els ha dit que la paciència “no és infinita” i que dependrà de “l’immobilisme” de l’Estat. Igualment, Junqueras ha destacat que volen forçar el diàleg i que no és “responsable” ni “intel·ligent” abandonar-lo. El líder d’Esquerra ha assegurat que és “imprescindible” consensuar una resposta del Govern i el país davant la possible inhabilitació del president Quim Torra i que seria “irresponsable no fer-ho”. Junqueras ha apuntat que ningú es pot aprofitar de la situació per fer “electoralisme”.

Publicitat

Durant l’entrevista amb el diari digital, Junqueras ha reflexionat sobre tesis plantejades en el seu darrer llibre ‘Ho tornarem a fer’. Així, ha insistit que l’única manera possible de guanyar “és treballar per ser més, no menys, i preparar-nos per tornar-hi i poder guanyar de manera definitiva”. “No hi ha dreceres màgiques, sinó feina i passa per fer-la en molts àmbits a la vegada”, ha assenyalat.

També ha explicat que un dels objectius estratègics d’ERC és anar “substituint” el PSC arreu del país, especialment a l’àrea metropolitana “on l’independentisme encara no és hegemònic”. “L’adversari a abatre per nosaltres és el PSC i no JxCat, que són uns aliats”, ha sentenciat.

Finalment, ha fet un prec a tot l’independentisme i ha apostat per abandonar els “retrets”, treballar per “minimitzar” les debilitats i “potenciar” les fortaleses. “Avancem sense descans per fer d’aquest país una república independent”, ha conclòs.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca