Iglesias, sobre l’amnistia: “Per aconseguir que passi és millor no parlar-ne”

Veu "de sentit comú" pactar els PGE amb la majoria de la investidura

Publicitat

El vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, ha defensat fer servir els fons europeus de recuperació després de la crisi del coronavirus per promoure canvis en la “classe empresarial dirigent” a Espanya.

“És clau dir que a Espanya pugui haver-hi sectors emprenedors que s’esforcin conjuntament i que ens permetin construir junts una direcció històrica com a país diferent al que hem conegut en els últims temps”, ha assegurat en una entrevista a ‘La Vanguardia’ aquest diumenge recollida per Europa Press.

També ha apostat per una major participació territorial en aquest àmbit: “L’altre dia, el president va fer una conferència, a la qual jo vaig assistir, davant els principals cognoms del poder empresarial a Espanya i a mi em faltaven més cognoms catalans i bascos”.

Catalunya

Publicitat

Amb les eleccions catalanes, ha assegurat que s’obrirà el debat sobre “el paper de Catalunya en la direcció d’Estat”, en el qual assegura que els comuns tindran un paper crucial.

En preguntar-se-li si han parlat amb el PSOE d’un possible indult als líders independentistes condemnats per l’1-O, ha dit: “Hi ha coses que, per aconseguir que passin, és millor no parlar. En públic”.

Pressupostos

Ha sostingut que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) donaran estabilitat a la legislatura en un moment en què “la crisi de la Covid-9” s’està accelerant i en el qual considera necessari abordar un nou model productiu i la plurinacionalitat amb la majoria de la investidura, en les seves paraules.

“És versemblant i assenyat arribar a acords d’Estat amb qui configura un bloc, com va dir bé el president al·ludint a la foto de Colón, i governa amb el suport de la ultradreta? No és qüestió de preferències sinó de sentit comú”, ha dit, sobre els possibles suports als comptes.

Preguntat per una possible negociació amb el PDeCAT, després de l’escissió de JxCat, ha apostat per “parlar amb tots, el PNB,EH Bildu, ERC, i també amb Junts”.

Curs escolar

Ha assegurat que el Ministeri de Treball estudia com donar suport als pares amb fills que tinguin símptomes de Covid-19, una vegada comenci el curs, i als quals no puguin portar al col·legi: “És absurd que aquests pares, aquests treballadors no estiguin protegits per una incapacitació temporal”.

Preguntat per l’Ingrés Mínim Vital (IMV), ha assegurat que en el seu desplegament ha entrat “en contradicció allò polític amb dificultats tècniques inherents a la gestió que ha de dur a terme la Seguretat Social”, la qual cosa ha donat lloc a una situació que ha qualificat d’inacceptable i que s’ha emplaçat a solucionar.

Investigacions a Podemos

Sobre la investigació a Podemos per presumpte finançament irregular, ha assegurat que el partit col·laborarà amb la justícia: “Estem acostumats a rebre denúncies sobre el nostre finançament, han estat catorze en els últims anys i totes han estat arxivades, i amb aquesta ja estem veient el que està passant”.

“Crec que que fins i tot la gent que no ens té cap simpatia és conscient que, amb els enemics tenim nosaltres, no ens podem permetre ni fer un compte malament”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes