Els límits de qualitat de l’aire estan sent “depassats a escala continental”

L'Oficina Europea de Medi Ambient avisa que una de cada vuit morts a Europa està relacionada amb la contaminació, segons l'AEMA

Publicitat

L’Oficina Europea de Medi Ambient (EEB, per les seves sigles en anglès) avisa que els límits de qualitat de l’aire estan sent “depassats a escala continental” a Europa. Després que un informe de l’Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) identifiqués que una de cada vuit morts a la Unió Europea està relacionada amb la pol·lució de l’aire, l’experta de l’EEB en contaminació de l’aire Margherita Tolotto adverteix en declaracions a l’ACN que aquesta pol·lució és el “risc de salut mediambiental més gran que hi ha a Europa”.

Segons Tolotto, l’informe de l’AEMA és una “altra prova més” als governs dels estats de la Unió Europea perquè vegin que “la gent està morint per la contaminació”.

“Tenim lleis per protegir-nos de l’aire tòxic, però els límits de qualitat de l’aire europeus estan sent depassats a escala continental. Els nostres governs han de fer la seva feina per protegir la salut de les persones i el medi ambient, i la Comissió Europea els ha de fer responsables”, diu l’experta de l’EEB en contaminació de l’aire.

Segons l’AEMA, factors ambientals com la contaminació de l’aire contribueixen al 13% de les morts a Europa. Així, van contribuir a unes 630.000 morts el 2012 –últim any en què hi ha dades disponibles- en els estats membres de la Unió Europea més el Regne Unit.

Publicitat

Tal com apunta Tolotto, l’informe de l’AEMA apunta que la contaminació de l’aire és “el major risc de salut ambiental” a Europa i contribueix a 400.000 morts prematures cada any.

Malgrat que les mesures per frenar la covid-19 han fet caure temporalment els nivells de contaminació, l’agència europea preveu que els estats de la Unió Europea incompleixin els seus objectius per reduir la contaminació atmosfèrica en la pròxima dècada.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca