Demòcrates avisa que només hi haurà negociació “real” si s’aixeca la DUI

El partit lamenta l'"hostilitat" del govern espanyol cap el diàleg i demana apostar per la via unilateral

Demòcrates ha reclamat aixecar la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) de 2017 i iniciar un procés de confrontació ciutadania i institucional per obrir un procés de negociació “real” amb l’Estat i la comunitat internacional. En un comunicat coincidint amb la Diada de l’Onze de Setembre, el partit ha lamentat que Catalunya segueixi “sotmesa” a un Estat “hostil” a qualsevol diàleg i negociació que porti a la llibertat del país. “Ens trobem amb una divisió de l’independentisme, que ha provocat que haguem perdut tres anys des del referèndum de l’1-O que vam guanyar”, ha sentenciat la formació. Per això, Demòcrates ha insistit en fer efectiu el mandat de l’1-O per la via unilateral amb “confrontació democràtica” i “pacífica”.

Publicitat

La formació ha proposat establir el Consell per la República com a l’Autoritat Nacional amb la representació de totes les sensibilitats de l’independentisme i que hi hagi un Govern “amb el millor talent del país per superar la sortida de la crisi i preparar les institucions per la confrontació democràtica i l’embat final per la independència”.

També han reclamat coordinar amb la societat civil organitzada el moment pel desbordament democràtic sostingut en el temps i que les properes eleccions al Parlament tinguin com a finalitat “bastir un front comú disposat a donar compliment al mandat de l’1-O per aixecar la suspensió de DUI per la via unilateral i de la insubmissió col·lectiva”.

La formació ha dit que la ciutadania ha de participar de les iniciatives de l’ANC durant la Diada “amb les màximes mesures de precaució”. De fet, s’han mostrats “colpits” per la situació derivada de la pandèmia de la covid-19. “Necessitem superar-ho de la millor manera possible fent front a la pandèmia, suportant l’economia i que totes les llars puguin recuperar de manera urgent el seu estat de benestar”, han assenyalat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes