Així justifica el Gobierno la fugida de Juan Carlos I

"El rei emèrit va sortir d'Espanya com un ciutadà privat, sense suport del Ministeri"

La ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha assegurat que el rei emèrit, Joan Carles I, “va sortir d’Espanya i es va instal·lar als Emirats Àrabs Units temporalment, com un ciutadà privat, sense suport del Ministeri d’Afers Exteriors”.

Publicitat

“No crec que hagi fugit ningú. Se n’ha anat i instal·lat als Emirats. Està a disposició de les autoritats del país”, ha assegurat la ministra en una entrevista aquest dijous a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press.

González Laya ha sostingut que “no l’amoïna excessivament aquesta qüestió per a la imatge d’Espanya” i ha concretat que els seus col·legues europeus no li han preguntat sobre la sortida del rei emèrit.

Sobre la immunitat de l’expresident de la Generalitat i eurodiputat, Carles Puigdemont, i dels exconsellers i també eurodiputats, Toni Comín i Clara Ponsatí, la ministra ha explicat que hi ha un procediment obert al Parlament Europeu “perquè es vehiculi la petició d’un tribunal espanyol”, i ha subratllat que el Govern espanyol no té cap influència en aquest procediment, que votaran les famílies polítiques de l’Eurocambra.

Ha afegit que les relacions entre Bèlgica i Espanya són fluïdes, perquè diferencien entre les relacions polítiques i les judicials, tot i que considera que “seria útil més diàleg entre els òrgans judicials” de tots dos països.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca