Així justifica el Gobierno la fugida de Juan Carlos I

"El rei emèrit va sortir d'Espanya com un ciutadà privat, sense suport del Ministeri"

Publicitat

La ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha assegurat que el rei emèrit, Joan Carles I, “va sortir d’Espanya i es va instal·lar als Emirats Àrabs Units temporalment, com un ciutadà privat, sense suport del Ministeri d’Afers Exteriors”.

“No crec que hagi fugit ningú. Se n’ha anat i instal·lat als Emirats. Està a disposició de les autoritats del país”, ha assegurat la ministra en una entrevista aquest dijous a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press.

González Laya ha sostingut que “no l’amoïna excessivament aquesta qüestió per a la imatge d’Espanya” i ha concretat que els seus col·legues europeus no li han preguntat sobre la sortida del rei emèrit.

Sobre la immunitat de l’expresident de la Generalitat i eurodiputat, Carles Puigdemont, i dels exconsellers i també eurodiputats, Toni Comín i Clara Ponsatí, la ministra ha explicat que hi ha un procediment obert al Parlament Europeu “perquè es vehiculi la petició d’un tribunal espanyol”, i ha subratllat que el Govern espanyol no té cap influència en aquest procediment, que votaran les famílies polítiques de l’Eurocambra.

Publicitat

Ha afegit que les relacions entre Bèlgica i Espanya són fluïdes, perquè diferencien entre les relacions polítiques i les judicials, tot i que considera que “seria útil més diàleg entre els òrgans judicials” de tots dos països.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca