Sánchez diu saber què li preocupa als catalans

"No els preocupa ara si Catalunya serà independent" sinó "controlar el virus"

Publicitat

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha opinat aquest dimarts que “als catalans no els preocupa ara si hi haurà o no una Catalunya independent, sinó controlar el virus”, i que en això està compromès el Govern d’Espanya i estén la mà a la Generalitat de Catalunya.

Durant un debat en el Ple del Senat, Sánchez li ha dit al senador de JxCat Josep Lluís Cleries que el Govern central té clar “que els interessos d’Espanya són els de Catalunya i els de Catalunya són els de Espanya” i per això li ha demanat “unitat i sensatesa enfront de la pandèmia”.

També ha recalcat que ara que JxCat “teoriza molt sobre fer una confrontació intel·ligent” i que potser és perquè ha vist que la que han practicat abans no ho va ser. “Per aquí anirien bé, no va ser intel·ligent la confrontació, la confrontació és dialogar i és el que farà el Govern” espanyol.

Sánchez assumeix que, quan es reuneixi la taula de diàleg, el Govern parlarà de “l’amnistia i el dret d’autodeterminació”, però ha deixat clar que ell defensarà “l’agenda del retrobament” perquè segueix convençut que dins de la Constitució pot trobar-se “una solució dialogada al conflicte a Catalunya”.

Publicitat

A ERC, el cap de l’Executiu li contestat que és “contradictori” demanar diàleg a un govern i després no facilitar la seva estabilitat, en pro d’aquest diàleg, donant suport als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

Així ha respost a la senadora Mirella Cortès, deixant clar que la seva “convicció sobre el diàleg” amb el Govern català no té a veure amb la negociació pressupostària i que el seu grup pot prendre legítimament la decisió que consideri.

Sobre els Pressupostos en si, Sánchez li ha dit a Cortès que pot retreure-li polítiques com les inversions a Catalunya, però no que el Govern central no faci polítiques progressistes.

Amb tot, Sánchez ha insistit que està compromès amb tornar a reunir la taula de diàleg entre el Govern central i el Govern català, però que el problema –segons entén després d'”escoltar el portaveu de JxCat”– sembla ser en un altre lloc, probablement en el “període electoral” decidit pel propi president de la Generalitat, Quim Torra.

El cap de l’Executiu ha assenyalat que la taula no ha pogut reunir-se perquè la pandèmia ha impossibilitat els desplaçaments i ha deixat clar que ell vol “enfortir aquesta comissió bilateral”.

Amb tot, ha insistit que també el Govern hauria de practicar el diàleg amb els partits a Catalunya i amb el PSC, i ha recordat que en el Parlament hi ha una taula que Torra no reuneix des de fa temps.

Sánchez també li ha dit a la senadora d’ERC, qui l’ha acusat de “recolzar una monarquia corrupta”, que el PSOE defensa tot el pacte constitucional, “a diferència d’altres que el que fan és defensar un article o un altre el funció del seu interès”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca