No es destinarà “ni un euro públic” al projecte BCN World

Torra ha reiterat que "en aquesta operació, només faltaria"

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha garantit aquest dimecres que el Govern no gastarà “ni un sol euro públic” en el projecte BCN World, ara reconvertit en Hard Rock Entertainment World, malgrat que s’ha sabut que l’Incasòl avançarà 96 dels 120 milions d’euros per comprar els terrenys on se situarà el macrocomplex.

Així ha contestat en la sessió de control del Parlament a la pregunta de la diputada de la CUP Natàlia Sànchez, que ha instat Torra a “tornar a afirmar que ni un euro públic anirà a aquest projecte tenint en compte les clàusules de les escriptures del contracte i tots els supòsits que s’hi inclouen”.

La cupaire ha titllat de “tòxic i especulatiu” aquest projecte, i ha acusat el Govern de “posar en risc els fons públics que haurien d’anar a les prioritats d’aquest país”.

Torra ha reiterat que “en aquesta operació, només faltaria, no es gastarà ni un sol euro públic”, i ha subratllat que així consta en els informes de la Conselleria d’Economia que lidera el vicepresident, Pere Aragonès.

Publicitat

Ha defensat que l’Incasòl avança aquests diners però que després els recuperarà en terminis, de manera que “afectarà de la mateixa manera ingressos i despeses”, per la qual cosa l’impacte sobre les finances de la Generalitat serà nul.

També ha reivindicat que el projecte BCN World és “beneficiós per al conjunt de tota la societat”, perquè generarà molts llocs de treball i suposarà invertir en una zona molt afectada pels efectes de la pandèmia, segons ell.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca