Comença la Setmana del Llibre en Català més necessària de totes”

També tindrà 224 expositors en 66 casetes

Publicitat

La Setmana del Llibre en Català inaugurarà aquest dimecres l’edició “més necessària de totes”, segons ha explicat el president de l’esdeveniment, Joan Carles Girbés, en la conferència de premsa de presentació al costat de la presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Montse Ayats.

Girbés ha volgut situar el focus en “l’èxit que suposa” celebrar l’edició i no pas en l’anàlisi de les vendes que, segons ell, serà necessàriament inferior perquè la Setmana durarà cinc dies, la meitat dels deu tradicionals.

El president ha assenyalat que la celebració de l’esdeveniment és un gest de “fermesa i responsabilitat del sector” i que ha estat possible gràcies a la seva unitat i voluntat.

“Aquests darrers mesos, el sector de la cultura ha patit molt. Però ho superarem tot”, ha afirmat Girbés, que ha afegit que serà important veure com es comporta el sector si arriba una crisi econòmica després de la pandèmia.

Publicitat

La Setmana presenta un total de 220 novetats editorials i més de 300 activitats programades entre presentacions, taules rodones, signatures d’autors –200– i itineraris literaris, tres dels quals programats fora de Barcelona.

El 24è Premi Trajectòria serà per a l’escriptora, il·lustradora i traductora Teresa Duran pel seu compromís amb el foment de la lectura i el llibre infantil i juvenil en català.

Al Moll de la Fusta

Aquesta edició se celebrarà al Moll de la Fusta de manera excepcional perquè comptarà amb un 20% més d’espai per complir amb les mesures sanitàries.

També tindrà 224 expositors en 66 casetes –en comparació amb els 219 en 62 del 2019– i un aforament limitat a 935 persones, per sota del 50% de capacitat de l’espai.

Per primera vegada hi haurà retransmissions dels actes en directe i en diferit perquè es puguin seguir en línia.

Ayats ha valorat positivament el nomenament d’Àngels Ponsa com a consellera de Cultura de la Generalitat, ha lloat la seva trajectòria en diferents àmbits de la cultura de Catalunya i ha confiat que “s’entendrà amb el sector del llibre”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca