“Si Sánchez fa una cosa que em molesta, li comento en privat”

El vicepresident admet que la fusió de Caixabank i Bankia no li agrada i demana que es mantingui la participació pública

Publicitat

El líder d’Unides Podem i vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha evitat comentar que el president Pedro Sánchez no l’informés de la fusió entre Caixabank i Bankia. En una entrevista a la Cadena Ser, ha argumentat que les coses que li molesten no les comenta a través dels mitjans de comunicació sinó que ho fa en privat directament amb Sánchez per “responsabilitat i lleialtat”. De totes maneres, el vicepresident ha admès que no li agrada l’operació entre els dos bancs i ha demanat que, com a mínim, es mantingui la participació pública. En la mateixa línia, sobre el fet que Sánchez no l’informés de la “fugida” del rei emèrit, Iglesias ha explicat que va tenir una discussió “forta” amb Sánchez i que el president es va disculpar.

Iglesias ha admès que el seu partit pensa diferent que el PSOE sobre la fusió de Caixabank i Bankia. Després que el president Sánchez digués aquest dilluns que l’operació té aspectes “molt positius”, el vicepresident segon ha dit que no li agrada la fusió. Iglesias defensa que és necessària una banda pública i, en aquest sentit, demana que es mantingui la participació pública a Bankiai, d’altra banda, que l’ICO es constitueixi en una banca pública.

De fet, Iglesias ha explicat que en el marc de la discussió sobre el programa electoral del govern espanyol va perdre la discussió de mantenir Bankia com a banc públic i ha afegit que li hagués agradat que el destí del banc fos diferent al que tindrà si prospera al fusió amb Caixabank.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca