La CUP proposa que Torra exerceixi una presidència simbòlica

Plantegen la "via Venturós" davant la possible inhabilitació del Suprem a Torra

Publicitat

La CUP ha presentat aquest dimarts la seva proposta per respondre a la possible inhabilitació del Tribunal Suprem (TS) al president de la Generalitat, Quim Torra, que passaria per pactar la data de les eleccions per evitar que el tribunal determini quan seran els comicis i, si la inhabilitació es produeix abans d’aquesta data, plantegen que Torra exerceixi la presidència de manera simbòlica, han explicat fonts de la formació a Europa Press.

Segons ha avançat ‘Nació Digital’, el plantejament de la CUP és reproduir el mateix mecanisme que va utilitzar el partit quan l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, va ser inhabilitada: continuar exercint funcions polítiques d’alcaldessa però sense cap implicació legal ni administravita.

Així, la “via Venturós” que planteja la CUP a la inhabilitació de Torra implicaria que el cap de l’executiu continués exercint les seves funcions institucionals de president, però no tindria potestats legals, perquè accions com signar decrets recaurien en el president en funcions, que seria el vicepresident, Pere Aragonès.

Les fonts esmentades de la CUP defensen que això no és una presidència simbòlica: “La via Venturós és una proposta nostra i treballada a Berga, que no passa pel simbolisme, sinó per l’acord del màxim d’actors polítics i socials de respectar el càrrec”.

Publicitat

En qualsevol cas, la CUP vol pactar la data de les eleccions com més aviat possible perquè considera necessari evitar que els comicis estiguin determinats per decisions judicials i perquè creuen que el Govern no té projecte governamental, i si la inhabilitació de Torra arriba abans de la data acordada, seria l’hora d’activar la “via Venturós”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes