La CUP proposa que Torra exerceixi una presidència simbòlica

Plantegen la "via Venturós" davant la possible inhabilitació del Suprem a Torra

La CUP ha presentat aquest dimarts la seva proposta per respondre a la possible inhabilitació del Tribunal Suprem (TS) al president de la Generalitat, Quim Torra, que passaria per pactar la data de les eleccions per evitar que el tribunal determini quan seran els comicis i, si la inhabilitació es produeix abans d’aquesta data, plantegen que Torra exerceixi la presidència de manera simbòlica, han explicat fonts de la formació a Europa Press.

Publicitat

Segons ha avançat ‘Nació Digital’, el plantejament de la CUP és reproduir el mateix mecanisme que va utilitzar el partit quan l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, va ser inhabilitada: continuar exercint funcions polítiques d’alcaldessa però sense cap implicació legal ni administravita.

Així, la “via Venturós” que planteja la CUP a la inhabilitació de Torra implicaria que el cap de l’executiu continués exercint les seves funcions institucionals de president, però no tindria potestats legals, perquè accions com signar decrets recaurien en el president en funcions, que seria el vicepresident, Pere Aragonès.

Les fonts esmentades de la CUP defensen que això no és una presidència simbòlica: “La via Venturós és una proposta nostra i treballada a Berga, que no passa pel simbolisme, sinó per l’acord del màxim d’actors polítics i socials de respectar el càrrec”.

En qualsevol cas, la CUP vol pactar la data de les eleccions com més aviat possible perquè considera necessari evitar que els comicis estiguin determinats per decisions judicials i perquè creuen que el Govern no té projecte governamental, i si la inhabilitació de Torra arriba abans de la data acordada, seria l’hora d’activar la “via Venturós”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca