JxCat i el PDeCAT trenquen al Parlament

Tindran vot diferenciat

Publicitat

El grup de JxCat al Parlament permetrà el vot diferenciat dels 4 diputats del PDeCAT. Així ho confirmen a l’ACN fonts de la formació que presideix Albert Batet, l’endemà que el PDeCAT avisés a Junts que defensaria la seva pròpia ideologia -tant a la cambra catalana com al Congrés. JxCat considera que al llarg de la legislatura ja ha respectat la pluralitat de visions i la transversalitat, i que això ha permès enriquir sempre el resultat final dels debats. El grup de Batet assegura que quan ha estat “necessari” ja s’ha optat pel vot diferenciat “sense drames ni advertències”. I assevera que ara no hauria de ser diferent, tot i la tensió amb el PDeCAT, després que el president del Govern, Quim Torra, expulsés l’exconsellera Àngels Chacón.

Els vuit diputats que manté el PDeCAT a les cambres -quatre al Parlament i quatre al Congrés- es van reunir aquest dilluns a la tarda amb el president de partit, David Bonvehí. Van acordar que els vuit electes defensarien la ideologia de la formació postconvergent per marcar perfil propi, però de moment sense trencar els grups de JxCat al Parlament i al Congrés. Bonvehí va instar els vuit diputats a negociar un “encaix” amb Junts per “enfocar i avaluar la nova realitat”.

El PDeCAT constata, això sí, que hi ha “dos partits diferents” que comparteixen grup parlamentari. De fet, els quatre electes de Madrid obren la porta a negociar els pressupostos de l’Estat, una via que el president espanyol, Pedro Sánchez, també contempla.

Fonts del PDeCAT admeten que els diputats optaran per intentar salvar la situació i evitar un trencament que afegiria “encara més tensió” dins l’espai. No amaguen, però, que el trencament dels grups tant al Congrés -sobretot- com al Parlament és una opció “molt probable”, en funció de com avancin els esdeveniment.

Publicitat

Els vuit diputats implicats són, al Parlament: Marc Solsona (també portaveu del PDeCAT), Lluís Font (membre de la direcció), Narcís Clara i Montserrat Macià; i al Congrés: Ferran Bel (número dos del partit), Sergi Miquel, Genís Boadella i Concepció Cañadell.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca