Emprenyada a Cs pel fet que Forcadell participés en l’acte del 40è aniversari del Parlament

Martín Blanco denuncia que l'expresidenta "va ser decisiva en la vulneració de drets fonamentals"

Ciutadans (Cs) ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que es retracti per haver convidat a l’expresidenta Carme Forcadell a un dels actes per celebrar el 40è aniversari de la restitució de la cambra. Així ho ha anunciat el diputat Nacho Martín Blanco, que ha explicat que ja han enviat un escrit a la Mesa sol·licitant-ho. Per a la formació taronja, el parlamentarisme “és radicalment diferent del que representa Forcadell”, i han assegurat que l’expresidenta va ser “decisiva” en “la vulneració de drets fonamentals”. A més, s’ha queixat que la decisió de convocar-la a l’acte “va ser unilateral i es va prendre de forma soterrada” i ha denunciat que Cs se’n va assabentar per la premsa.

Publicitat

Segons els diputats taronges, l’acte es va organitzar “amb nocturnitat” i asseguren que és una falta de respecte que “desprestigia” les institucions catalanes. “Volem que Torrent es retracti i que reconegui que és un error convidar i homenatjar persones com Forcadell”, ha explicat.

A l’escrit, Cs qualifica de “xocant i grotesc per al respecte als principis democràtics i constitucionals que haurien de guiar l’actuació de la cambra i la seva autoritat” que Torrent “enaltís” Forcadell, que asseguren que “aprofitant-se de la seva condició de màxima autoritat de la cambra va vulnerar intencionadament els drets fonamentals de molts grups parlamentaris i de tots els ciutadans”. “I tot això en el marc d’una commemoració d’una institució democràtica que haurà de representar i respectar sempre tots els ciutadans”, lamenten.

A més, critiquen que Torrent aprofités la celebració per “enaltir Forcadell com si d’una autoritat pública es tractés”. En aquest sentit, indiquen que està “fermament condemnada” a la privació dels honors, tasques i càrrecs públics que tingui, encara que siguin electius, així com a la incapacitat per obtenir-los i la de ser escollida per a un càrrec públic durant el temps que duri la condemna.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca