Catalunya disposarà de 100.000 vacunes al desembre

"Segurament serviran per vacunar els grups més vulnerables"

Publicitat

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha anunciat que Catalunya disposarà d’unes 100.000 vacunes contra la covid-19 al desembre, que “segurament serviran per vacunar els grups més vulnerables”.

En una entrevista a Rac1 que ha recollit Europa Press, Argimon ha assegurat aquest dimarts que es tracta de la vacuna d’Oxford que estarà disponible a final de novembre, i al desembre “se’n podrien començar a aplicar les primeres dosis”.

Sobre qui es vacunarà, el secretari de Salut Pública ha destacat que hi haurà “un esquema europeu comú i compartit” per decidir-ho i ha explicat que el nombre de vaccins que es distribuiran serà en funció del pes demogràfic.

Ha descartat destinar aquestes primeres 100.000 dosis al personal sanitari, perquè ha concretat que “són forces, uns 150.000 a Catalunya”, per la qual cosa ha insistit que es vacunarà les persones vulnerables.

Publicitat

Quarantenes de deu dies

Argimon s’ha mostrat favorable al fet que les quarantenes siguin de deu dies, ha recordat que fa un mes van canviar el protocol i es va comentar la possibilitat de reduir la quarantena, i ha afegit: “Ara ho estem estudiant”.

També ha dit que es farà una altra onada de tests serològics a Catalunya per saber quantes persones tenen anticossos, tot i que ha avançat que segurament no s’obtindran “xifres gaire elevades com per pensar en una immunitat de grup”.

Ha sostingut que encara falten mesos per deixar de dur màscara obligatòria, que ho continuarà sent per Nadal, quan preveu que “no hi haurà reunions de més de deu persones”, segons Argimon.

Sobre la Diada, ha afirmat que el dret de manifestació està reconegut, però ha matisat: “Crec que no és oportú fer-la, les concentracions no són bones. Podem reivindicar el mateix amb un altre format”.

Argimon ha assegurat que pateix pel món cultural català i en concret ha esmentat l’aforament reduït dels teatres, després de la qual cosa ha sostingut que “ara és pitjor la crisi social i econòmica que no pas la sanitària”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes