Espanya podria tenir al desembre uns 3 milions de dosis de la vacuna contra la covid-19

Illa ha avançat que Europa comprarà un mínim de set vacunes i un màxim de nou

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit aquest dilluns que, “si les anàlisis clíniques superen totes les garanties”, Espanya podria tenir al desembre uns tres milions de dosis, dels 30 milions que tindrà el conjunt d’Europa, de la vacuna contra la covid-19 que desenvolupen la Universitat d’Oxford (Regne Unit) i la companyia AstraZeneca.

Publicitat

Durant la seva participació en el primer ‘Observatorio de la Sanidad’ que ha organitzat ‘El Español’, el ministre ha recordat que tots els països d’Europa han signat un memoràndum de compra conjunta de vacunes i distribució equitativa amb la finalitat que les dosis arribin alhora i de manera “proporcional” a la població de cada regió.

En aquest sentit, Illa ha avançat que Europa comprarà un mínim de set vacunes i un màxim de nou, tot i que a hores d’ara només s’ha signat el contracte amb la companyia AstraZeneca perquè és la que té els assaigs més avançats.

“Si les anàlisis clíniques superen totes les garanties, a partir del desembre estarien en condicions de subministrar dosis. Europa en rebrà uns 30 milions i a Espanya n’arribaran uns tres milions”, ha dit el ministre per informar que és una vacuna que previsiblement necessita dues dosis i que, si tot va bé, al gener es podria subnistrar regularment.

Quant als criteris que s’utilitzaran per administrar-les, el ministre ha assegurat que aniran en la línia amb el que marca Europa, tot i que ha comentat que el “sentit comú” assenyala que les primeres persones a rebre-la seran les que tenen un risc més gran de patir la malaltia de manera greu o els que treballen en contacte amb grups vulnerables.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca