Puigdemont veu “possible” derrotar l’Estat

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

L’expresident de la Generalitat i líder del nou JxCat, Carles Puigdemont, ha sostingut aquest dissabte que a Espanya és no és possible defensar una causa política dissident amb llibertat, i ha afegit: “No es pot transaccionar amb un Estat opressor, se’l derrota”.

Aconseguir aquesta meta és “difícil, és llarg, és incert, però és possible”, ha dit en un discurs en la inauguració de l’exposició ‘Presos polítics en l’Espanya contemporània’ de l’artista Santiago Sierra a la seu de l’ANC a Brussel·les (Bèlgica).

“Per això som a l’exili. Mentre estiguem aquí i tinguem ús de la paraula l’alçarem per dir-li a aquest Estat espanyol opressor que per aquí no anirem, que no pararem”, ha afirmat.

I ha afegit que persistiran en la seva causa encara que triguin a aconseguir-ne l’objectiu: “No pararem fins a poder doblegar un Estat que no té cap altre interès que doblegar-nos a nosaltres”.

Exposició sobre els presos polítics a l’Espanya contemporània

Amb motiu de la inauguració de l’exposició, Puigdemont ha recordat que ell apareix en una de les seves fotografies: “Diguem-ho clarament, perquè com que hi ha un debat semàntic sobre si som presos polítics, o no ho som… Diguem-ho clarament”.

“Tota discussió que tendeixi a rebaixar la duresa d’aquesta expressió és una discussió interessada, que només busca que alguns puguin dormir més tranquils”, mentre als dissidents se’ls priva de llibertat, segons ha mantingut.

- Publicitat -

També ha defensat que els Estats amb presos polítics eduquen “en la por i el silenci” els ciutadans, a qui se’ls intimida perquè no es mobilitzin mitjançant l’empresonament dels seus líders, com entén que és el cas dels líders independentistes condemnats per l’1-O.

Lluís Puig

En un altre discurs, l’exconseller de la Generalitat i president de la taula del congrés de JxCat, Lluís Puig, ha celebrat que aquesta exposició pugui veure’s a Brussel·les, després que no s’exposés en la fira Arco a Madrid: “Espanya ha aconseguit ser la número 1 en el rànquing d’artistes represaliats”.

“Són les armes pacífiques de lluitar contra aquest feixisme que no ens deixa expressar-nos com a persones madures i adultes”, i ha reivindicat la cultura com a defensa enfront de la repressió.

- Publicitat -