Puigdemont veu “possible” derrotar l’Estat

L’expresident de la Generalitat i líder del nou JxCat, Carles Puigdemont, ha sostingut aquest dissabte que a Espanya és no és possible defensar una causa política dissident amb llibertat, i ha afegit: “No es pot transaccionar amb un Estat opressor, se’l derrota”.

Aconseguir aquesta meta és “difícil, és llarg, és incert, però és possible”, ha dit en un discurs en la inauguració de l’exposició ‘Presos polítics en l’Espanya contemporània’ de l’artista Santiago Sierra a la seu de l’ANC a Brussel·les (Bèlgica).

“Per això som a l’exili. Mentre estiguem aquí i tinguem ús de la paraula l’alçarem per dir-li a aquest Estat espanyol opressor que per aquí no anirem, que no pararem”, ha afirmat.

I ha afegit que persistiran en la seva causa encara que triguin a aconseguir-ne l’objectiu: “No pararem fins a poder doblegar un Estat que no té cap altre interès que doblegar-nos a nosaltres”.

Exposició sobre els presos polítics a l’Espanya contemporània

- Publicitat -

Amb motiu de la inauguració de l’exposició, Puigdemont ha recordat que ell apareix en una de les seves fotografies: “Diguem-ho clarament, perquè com que hi ha un debat semàntic sobre si som presos polítics, o no ho som… Diguem-ho clarament”.

“Tota discussió que tendeixi a rebaixar la duresa d’aquesta expressió és una discussió interessada, que només busca que alguns puguin dormir més tranquils”, mentre als dissidents se’ls priva de llibertat, segons ha mantingut.

També ha defensat que els Estats amb presos polítics eduquen “en la por i el silenci” els ciutadans, a qui se’ls intimida perquè no es mobilitzin mitjançant l’empresonament dels seus líders, com entén que és el cas dels líders independentistes condemnats per l’1-O.

Lluís Puig

En un altre discurs, l’exconseller de la Generalitat i president de la taula del congrés de JxCat, Lluís Puig, ha celebrat que aquesta exposició pugui veure’s a Brussel·les, després que no s’exposés en la fira Arco a Madrid: “Espanya ha aconseguit ser la número 1 en el rànquing d’artistes represaliats”.

“Són les armes pacífiques de lluitar contra aquest feixisme que no ens deixa expressar-nos com a persones madures i adultes”, i ha reivindicat la cultura com a defensa enfront de la repressió.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca