“La fusió Bankia-CaixaBank serà un pas més per concentrar el poder a Madrid”

"Una llàstima, i una conseqüència més de no tenir un Estat a favor"

Publicitat

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat aquest dissabte que, en cas que es dugui a terme, la fusió de Bankia amb CaixaBank “serà un pas més per concentrar el poder a Madrid i allunyar-se dels orígens catalans per sempre”.

“Una llàstima, i una conseqüència més de no tenir un Estat a favor”, ha assegurat en un fil de Twitter sobre aquesta operació recollit per Europa Press, després que aquest divendres ambdues entitats informessin que estan en negociacions per analitzar una possible fusió.

Ha opinat que “és qüestió de temps que la Caixa sigui plenament espanyolitzada per sempre i perdi els orígens”, i ha lamentat que les caixes catalanes hagin estat absorbides per bancs les seus dels quals no són a Catalunya; el mateix ha ocorregut amb les caixes d’origen basc i altres, ha assegurat.

“L’Espanya buidada també en el sector bancari”, ha ironitzat, després de recordar que l’antiga Caixa de Pensions va ser fundada en un moment de crisi per la Cambra de Barcelona al costat de Foment del Treball, l’Ateneu Barcelonès, Societat Amics del País i l’Institut Sant Isidre.

Publicitat

I sobre la futura composició de l’accionariat de l’entitat resultant de la fusió, ha dit: “Encara que la Fundació La Caixa sigui el soci principal, és obvi que l’Estat té eines múltiples per aconseguir el que li convingui”.

Apropar-se a les PIMES

En clau empresarial, ha rebutjat que la fusió sigui una estratègia correcta guanyar en competitivitat: “A Alemanya hi ha encara més de 600 caixes i a Suècia més de 150, i això ha estat just la sort per a les pimes per mantenir el crèdit en la crisi de 2008”.

“La situació de crisi actual no necessita de major concentració i per tant de menys competència, sinó una major proximitat a la pime, adaptació a la banca del futur (digital) i a la internacionalització”, cosa que considera que CaixaBank podria aconseguir fusionant-se amb un banc europeu.

També ha advertit que una possible reducció dels llocs de treball en l’entitat resultant afectarà “milers de catalans que no tenen cap culpa de la ineficiència i mala gestió des de Caja Madrid”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca